Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Örökbe fogadtam egy 1 éves...

Örökbe fogadtam egy 1 éves bernáthegyi-kaukázusi keverék kutyát, viszont teljesen tanácstalan vagyok, nagyon domináns és úgy érzem felém kerekedett. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
kb 1 hónapja van nálam. Füle tartásáról nem tudom meg mondani mikor milyen állapotban van miven lógó fülű ahhoz nem értek. Sétálni sétál szépen láb mellett a kutyasuliba megtanították. Viszont ha megrántom a pórázát vagy csak póráz nélkül az udvaron rászólok odaszalad elém ugrál és ugat közben és meredten figyel rám. Nincs ivartalanítva még. Próbál felém kerekedni, a fejét magasabra emelni, felemeli a farkát ha velem szemben van és meredten néz rám, mint aki támadásra készen áll. Minden ház előtt elmenő állatot és embert ugat. Az idősebb kutyákkal ( nemtől függetlenül ) agresszív, próbálja a dominanciáját mutatni nekik. A fenyegető szó nem használ nekik, nem ismeri a határait, ha nem vagyok itthon szét tép mindent, rosszabb az udvar mint egy csatatér, kapar, elrejti a csülköt ami főzni szoktam neki. Ugrál a kerítésre, ha meglát egy kutyát feszült.

2014. febr. 11. 16:05
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

2 -es vook :)

na akkor fussunk neki megint .

nincs lehetőséged a kutyasulira . ( sajnos ! , pedig hidd el heti egy vasárnap délelőttöt megérne !) ha más nem , legalább te egyedül menj és nézz meg egy -két foglalkozást. segíthet . volt már kutyád ,ok, csak talán egyik sem volt ekkora ! és domináns ! mivel 1 éves ,így ivarérett , az ivartalanítás sokat segíthet !!!!!!! keress olyan közeli orvost aki a tavaszi ivartalanítási akciókban részt vesz ,így olcsóbb , és sok későbbi problémától megszabadulsz )

van neted , a google a barátunk :)

ha van időd és kedved ,ezt olvasd el : """ jan fennel , tanuljunk meg kutyául """! ingyen letölthető a netről. 70-80 oldal , és minden lényeges technikát leír ami a kutyák neveléséhez,szocializációjához fontos!!!!

jutalmazás ( kutyatáp zacskóba , tegyél bele sajtot ,és szalonnát összevágva ,így a táp is átveszti az illatokat :)ebből a keverékből mindig tarts magadnál ( vagy a jutalomfalat tartódban , vagy a kabátod bal zsebében !!)

mindig jutalmazd ,ha odamegy hozzád, és mindig azonnal büntesd ,ha rosszat tesz . a büntetés csak azonnali lehet ,később már hasztalan !!

soha ne büntesd ,ha nem megy oda hozzád !

mindig legyen "" jó dolog odamenni a gazdihoz, mert mindig megdicsér-megsimogat-és megjutalmaz !!

a bicaj melleti futtatásnál figyelj a tempóra, és arra ,hogy az ilyen nagy kutyák izületei NAGYON KÉNYESEK !! ezek a fajták 3 éves korukig kölykök !!

dominancia átvétele : olvasd el a könyvet !!

próbálj eljutni egy kutyasuliba . ( vasárnap délelőtt )

2014. febr. 12. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!