Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Befolyásol valamit, ha első...

Befolyásol valamit, ha első tüzelés előtt viszem ivartalanítani? Mindenki mást mond, érveket szeretnék?

Figyelt kérdés

Nagytestű szukám van, most 6,5 hónapos. Talán kicsit későn érő, ahogy látom rajta. Pl. átlagosan 6-8 kilóval kevesebb mint a korabeliek. Brit Premium Junior Large-ot kap enni, de rengeteget mozog. Mindegy, a kérdésem arra vonatkozik, hogy mikor vigyem ivartalanítani? Nem akarom, hogy tüzeljen, kiessünk a napi sétákból, bandázásokból 2-3 hétre, majd ivartalanítás, még 2 hét. Nagyon igényli ezeket a kutyás programokat.

Viszont sok helyen hallom, hogy meg kéne várni az első tüzelést. Kérdésem az lenne, ha én nem várom meg, akkor mi fog történni? Fejlődésben nem befolyásolja gondolom? Hallottam, hogy nem nőhet akkorára mint egyébként nőne. Ez igaz? Előző kutyáim ivartalanítva kerültek hozzám, menhelyről, ezért sosem voltam érdekelt ebben a témában.

2014. febr. 11. 14:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

első vagyok 5-ös

nem tudom, hogy akkor csak a méhet vagy csak a petefészket kellett volna...de az is lehet én értettem félre...azt biztos, hogy kisebb lett volna a vágás...bár így sem zavarja, szerdán műtötték, csütörtökön már nem látszott rajta semmi...még csak a sebéhez sem nyúl

2014. febr. 11. 18:12
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
Az ivarérés előtt ivartalanított kutyák általában nem fejlődnek ki teljesen, kicsik maradnak és a kölyök természetük is nagyrészt megmarad. Én abszolút ellene vagyok, kannál, szukánál egyaránt.
2014. febr. 11. 18:21
 13/15 Imola Ágnes ***** válasza:
Első tüzelés előtt ivartalanított szukám van. Kifejlődött, egészséges. Hamar túl volt rajta, plusz nem kellett végigszenvednie az első tüzelés maceráit...kanok általi lerohanás, elzárás stb. Amúgy barátnőmnek hasonló korú kanja van...ivarérés előtt ivartalanították...egyetlen, ami nem megszokott, hogy kanokkal szemben nincs meg az a nagy dominancia. Nem behódoló, nem félős, csak nem hajt úgy a balhéra.
2014. febr. 12. 09:58
 14/15 anonim ***** válasza:
Kedves 12.-ik. Ezt az elméletet légy szíves közöld a 65 cm magas és 27 kilós szuka magyar agarammal is aki 4 hónaposan lett ivartalanítva, az alomtestvéreivel együtt. És ő nőtt a legkisebbre.
2014. febr. 12. 12:15
 15/15 anonim ***** válasza:

Szia kérdező!

Nagyon örülök, hogy jól van a kutyusod. Sajnos az állatoknál is minden orvos más mondd, mint az embernél. Nekem anno azt mondta az orvosom, 6 hónapos koráig, vagyis tüzelés előtt, vagy várjak egy fialást és utána. Én a korábbit választottam, lassan 9 éves a leányzóm. Időközbe elköltözött Pécsről Debrecenbe a kutya, a családomnak nem volt annyi ideje levinni haverkodni, mint nekem. Az utóbbi időben mintha agresszívabb lenne, több kutyát nem szeret, mint akit szeret. Nem tudom, hogy ez az ivartalanítás miatt valami hormonzavar, vagy öregszik és kezd zsémbesedni mint az emberek, vagy azért, mert kiesett a megszokott szociális életéből, amikor falkába játszottak, most meg csak pórázon sétál a város utcáin. Egyéb egészségügyi baja sose volt, a műtétből is 2-3 nap után jól volt,panaszmentes kiskutya, de a búrát utálta a fején. Folyton nyalta volna a műtét helyét, és mindennek nekiment a lakásba. Én így is sajnáltam, hogy hogy élte meg, csak Ő tudja igazán. Csúnyák vagyunk és kényelmesek.Írunk itt a hisztiről meg koszolásról. Most őszintén csajok.Mi nem koszolunk minden hónapban? Nincs bágyadt képünk? Lehet innen is nézni. Bárhogy is van, döntsetek legjobb belátásotok szerint és szeressétek a blökit nagyon. :-)

2014. márc. 27. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!