7 hónapos Labrador kutyánk mindig össze-vissza piszkol. Ha nem akarom kennelbe zárni és megkötni pedig végképp nem, mit tehetek azért, hogy egy helyre kakiljon?
Én olvastam már erről egy pár könyvet és mindegyik egytől egyig azt írta, hogy NE nyomjuk bele az orrát a trutyiba, mert az gyakran ellentétes hatást vált ki. (Elvégre mi se lennék boldogokat, ha ürülékünkbe nyomnák az orrunkat, nemde?)
Nehéz elérni, hogy egy helyre kakiljon. Sőt, ez kutyától függ. A mi yorkink alapból egy helyre végezte a dolgát, de a keverék foxink már össze-vissza. Csak annyi lett a különbség, hogy a foxival nem háromszor, hanem négyszer sétáltam egy nap. Ezt többszöri sétával el tudja intézni. És tévhit, hogyha kertes házban él egy kutya, akkor meg van a napi mozgásigénye. Ennyi erővel a sportolók a kertükben is futhatnának. És főleg egy labrador. Az alapján, amit leírtál, nem hiszem, hogy túl sokszor sétáltatnád. Sétáljatok minél többet, nem csak neki tesz jót, hanem neked is. És a séta mellett fussatok is! Egyébként, hogyha arra szeretnéd szoktatni, hogy egy helyre kakiljon, akkor amikor épp kezdené a műveletet, arra a helyre viszed ami ezt a célt szolgálja. De ezt nem csak egyszer, hanem mind addig, amíg meg nem szokja. És ne bántsd, mert agresszív és makacs lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!