Mi baja lehet a Yorkimnak?
Szerintem csak a szokásos légcső összeesés. Általában már kölyök korban jelentkezik. Olyan, mintha asztmás köhögés lenne?
Én is rohantam az első kutyámmal a kórházba, azt mondták, hogy ezzel együtt kell élni, szokjam meg. A kis testű, rövid orrú fajtákra jellemző. Általában nem kell kezelés, nagyon súlyos (és nagyon ritkán) esetben műteni kell, ilyenkor gyűrűket ültetnek be a légcsőbe.
Igazából azt kell kideríteni, hogy a ti esetetek melyik kategória, na ehhez biztos orvos kell.
Remélem csak erről van szó. Ezek a rohamok jelentkezhetnek naponta többször is, de van úgy hogy hónapokig semmi.
Szia,
Ha már ott vagy a dokinál, nézesd meg vele a szívét is. A lépcsőházunkban egy néni yorkija szívbeteg, és ő is néha ilyen rohamokban szokott köhögni, főleg amikor a néni elfelejteni beadni neki a gyógyszerét. Ha rendesen szedi a gyógyszert, akkor hosszú hetekig nem is hallom köhögni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!