Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy tanítsam meg a kutyámat...

Hogy tanítsam meg a kutyámat bicikli mellet sétálni?

Figyelt kérdés
szeretném megtanítani bicikli mellet sétálni gyalog nagyon kicsit húz és az lenne a kérdésem hogy csak akkor kezdjem el a biciklizést ha már egyáltalán nem húz vagy így is elkezdhetem vele illetve ha van valakinek tanácsa hogy majd hogyan fogjak hozzá szívesen meghallgatom
2014. febr. 8. 12:12
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
Biciklivel sétáltatni nem szabályellenes?
2014. febr. 8. 12:15
 2/9 A kérdező kommentje:
hát nem az autó pályán gondoltam olyan helyen lakunk hogy előttünk határ van azaz vető föld és mifelénk csak a postás jár max
2014. febr. 8. 12:17
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy nagyon energikus staffordom van, kinél a célom a kerózással az hogy fárasszam. Én úgy kezdtem hogy ráültem a keróra jobb kezembe a kutya és nem tekertem csak hajtottam a lábammal mint egy kismotort. Lassan mentünk, a kutyus olyankor másabb mivel fél egy kicsit a kerótól, gondolom hogy ne akadjon bele. Utána kicsit tekertem is, már kezdett ügetni, és minél többet kocogott annál megadóbban, engedelmesebben haladt. Én egy éve kezdtem, 3 éves kutyával, mivel fontos hogy már egyévesnél idősebb legyen. Nyáron mentem vele sokat éjszaka meg este a hűvösben, élvezte szerette, így izmosodott is egy kicsit. A lényeg hogy mindig úgy csináld hogy a kutya ne a betonon haladjon hanem a füvön vagy a földön. Az enyém már ösztönösen húzódik le a betonról. És érdemes egy egy nagyobb ráhúzás után amikor már elég gyorsan megy egy kis lassítás hogy pihenjen. Én is 100 métert ráhúzok, utána 100 métert lassabban, hogy a szíve is bírja.
2014. febr. 8. 12:18
 4/9 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem hogy ha behívható a kutya akkor póráz nélkül a legjobb mert így ő osztja be hogy milyen tempóban menjen.
2014. febr. 8. 12:19
 5/9 piriiiiii ***** válasza:
Sétálni? Jó nagy kutya lehet, hogy bicikli mellett bírja csak a sétát. Nem inkább futni?
2014. febr. 8. 12:20
 6/9 anonim ***** válasza:
Elég érdekesen biciklizel ha még akkor is ő húz!Tekerjél aztán jön utánad mert muszáj lesz neki.
2014. febr. 8. 12:22
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem bonyolult dolog, ha már szépen sétál pórázon. Az elsődleges feladat, hogy az menjen. Az relatív, hogy kinek mi a kicsi húzás, de ha nem szokott elrántani, vagy másik kutya láttán nem tör ki, akkor kezdheted.

Bicikli mellett úgysem figyel a kutya a környezetre, mivel gyorsabb tempóra kell kapcsolnia, totál le fogja kötni a futás.

Páromnak van biciklije, egyszerűen felpattant rá, megindult és 2-3 perc után szépen szaladt mellette pórázon a kutyánk. A kanyarodásnál kicsit félt a kutya, hogy ne menjen neki a biciklinek, de kb. a 3. alkalommal ez megszűnt.

Megy ez egyszerűen, ne parázz rá. :) Felülsz a cangára, kezedben tartod a pórázt, közben fogod a kormányt és lassan elindulsz. Eleinte kicsit lemarad a kutya, de aztán rákapcsol majd. :)

2014. febr. 8. 14:50
 8/9 anonim ***** válasza:
Előszőr póráz nélkül a láb mellett sétát kellene megtanulnia,aztán bringa mellett simán lábhoz rendeled.Ha ez nem megy ,vegyél specko biciklis futáshoz való szettet,hogy biztonságosan tudd vinni.
2014. febr. 8. 18:23
 9/9 A kérdező kommentje:
oké köszi
2014. febr. 9. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!