A kiskutyák mennyi idős korig ilyen "komolytalanok"?
előzö vok, lemaradt:
de majd benő a feje lágya ;) 14/l
Attól függ milyen termetű. Minél nagyobb, annál később éri el felnőttkori érettségét szellemileg és fizikálisan is.
Egy közepes termetű kutyánál valóban 8 hónapos, talán 1 éves korra tehető.
Hozzátenném a harapdálást és a rágást nem csak ki lehet de ki is kell belőle nevelni minél hamarabb!
Előzővel egyetértek, a harapdálást nagyon hamar ki lehet nevelni, olyan 3-4 hónapos korra.
Az én kutyámnak a rágókorszaka még a fogváltás után is tartott. Az első tüzelésével egyik napról a másikra megszűnt. Ez majdnem egy éves korában volt. De csak másfél éves korára "komolyodott meg", azóta már nem olyan szeleburdi, de játékos maradt. Két évesen ivartalaníttattam és ugyanolyan játékos most is. :) Egyébként ő egy szálkás szőrű tacskó keverék, szóval elég kistestű.
Szerintem egy nagyobb termetű kutyánál ez valamivel később következik be, mert ők később érnek általában, mint a kistestűek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!