Milyen jelei vannak az ellésnek? A kutyák éjjel vagy nappal ellenek inkább?
Első voltam, miért pontoztatok le? A kérdés nem az volt, hogy "szaporító vagyok, küldjetek el a búsba", ennek megfelelően válaszoltam. Ja hogy ez volt a baj, értem.
Egyébként nem tesz jót a kutyának, ha egyszer ellik. Ha ezt az orvosotok mondta, sürgősen váltsd le.
Több helyről is hallottam már, hogy az orvosok ezzel a baromsággal etetik a gazdikat. Más országokban már pár hónapos korban ivartalanítják a kutyákat, és semmi bajuk nem lesz. Ha amúgy is el akartad már vinni ivartalanításra, és eddig nem volt baja, akkor nem teljesen mindegy, hogy ellik-e vagy sem? Ha ivartalanítják akkor már sosem lesz neki gennyes méhgyulladása. Keress másik orvost! A kutyád érdekében!
Mennyi idős egyébként a kutyusod?
Na akkor pár infó:
Ivartalanításnál jó esetben a méhet is eltávolítják, így a gennyes méhgyulladás esélye NULLÁRA csökken. Az ellés növeli a méhgyulladás valószínűségét. Az orvosotok vagy eszméletlenül pénzéhes (egy alom felnevelése jóval több pénzt hoz neki, mint egy sima ivartalanítás, pláne, ha bent hagyja a méhet, és esetleg műtheti újra pár éven belül gyulladás miatt), vagy rettenetesen buta abban az értelemben, hogy nem ért a szakmájához. Mindkét esetben az állatorvos azonnali lecserélése lenne javallott (bár én előtte tartanék neki egy gyors továbbképzést, de én bunkó vagyok :)).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!