Mennyi esély van arra, hogy egy tenyésztőnél egy kiskutya színhibálya van vagy valami más és olcsóbban el lehet hozni? És ha van akkor kb. mennyiért adná oda és honnan lehet megtudni, hogy van?
Színhibája... először is.
Másodszor, igen, sok tenyésztő adja oda a nem megfelelő, nem tovább tenyészthető kölyköket olcsóbban, ivartalanítási kötelezettséggel (megtanulhatnának már szelektálni). Hogy honnan lehet ezt megtudni, azt nem tudom.
Még meg sincs a kutya, de már spórolni akarsz rajta.
Javaslom a legközelebbi menhelyt, onnan hozz ki egy kutyát, és arra költsél rendesen, amennyit kell. Pl. kutyaiskolára.
Ideális esetben semennyi. Egy tenyésztőnek sem célja színhibás vagy valamilyen más hibás kölyköket létrehozni. De néha becsúszik. Esély annyi, mint hogy a lila tehén elrepül a fejed felett: 50 %
Hogy mennyi, az meg a reklámban is benne volt: Hívd fel, kérdezd meg.
Alapból az első, hogy ivartalanítani kell. Ha jól tudom, nem is kap tk-et.
Viszont már olyat is hallottam, hogy a színhibás kutya annyira különleges volt, hogy drágább volt, mint egy normál (tk-ezett) kutya.
SzínhibáJa.
Köszi a válaszokat!
Nem akarok ingyen kutyát csak kíváncsi voltam hogy így kb. mennyivel olcsóbb.
Utolsó, milyen fajta kutyád van?
Hát az ismerősi körömben,akik tenyésztenek kennelnévvel normális,azoknál nincs kategorizálva sem a hobbi,sem a kiállítási minőség.A tenyésztő törekszik a legjobbra,és egy jó tenyésztő kutyái,mind lehetnek kiállítási minőségűek,ennek meg kell fizetni az árát.
Ha becsúszna egy hibás egyed,azt hobbi célra adja el,ismerőseim minimálisan olcsóbban,mivel a munka és az egészségi garancia ugyanúgy benne van.Tehát ivartalanítási kötelezettséggel és kb. 10-15% engedménnyel adja.
Ez egy 200 ezres kutya esetében ugye kb. 20 ezer ft engedmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!