Hogyan taníthatom meg a kutyám ( németjuhász) olyan szintű engedelmességre mint az oktatók kutyái. Szóval ha lefekteti és ott hagyja akkor 20 percen át ott fekszik. Szóval, hogy mindent elsőre teljesíntsen?
Épp ezért nem járok vidéki, "20 éves múlttal rendelkező" kutyaiskolába, mert valszeg azt tanítják, ami 20 évvel ezelőtt ment. Ha ráüvöltök a kutyámra, meg rángatom, lesunyja magát és persze, hogy semmit nem csinál meg, mert fél bármit is csinálni. Nem lehet, hogy ez a módszer a te kutyádnak sok?
Az enyém keverék, de már távolságból ül, fekszik, helyben marad akkor is, ha nem lát, pedig szinte csak jutalmazom, ilyenért büntetni nem nagyon szoktam, játéknak fogjuk fel, szívesen csinálja. Aztán lehet, hogy ez nem jó módszer, nem tudom, de nálunk működik.
Akkor miért nem hagyod ott? Félelemből egy kutya se fog örömmel dolgozni - már ha fog egyáltalán, de úgy tűnik, hogy a tiéd nem fog.
(Csak érdekesség: egy régi könyvtáros szakkönyvben olvastam még gyerekkoromban, hogy úgy kell tanítani a fogd parancsot, hogy a szögessel jól belerántunk a kutyába, az a fájdalomtól felvisít és akkor bele kell nyomni a szájába az apportfát. No comment.)
Amúgy tudod mi a vicces? Az előző módszer még mindíg érvényben van, mint alkalmazható mód a fogd parancshoz a hivatalos kiképzővizsgán Romániában. Mikor olvastuk a tesztkérdéseket, el sem tudtuk képzelni mit jelent, míg el nem magyarázta egy "régi" kiképző.
Egyébként mi is folytóssal dolgozunk, mert néha nagyon hasznos, ha jól használják az emberek, de a kutya amit csinál, azt örömből teszi, vidáman, farokcsóválva.... Szerintem azon kell most dolgozni, hogy a kutya stabilizálódjon, és utánna szabad csak ráálni a parancsokra.
ha sajnálod a befizetett pénzedet, akkor nem lesz egy jó kedvvel dolgozó, érted mindent megtevő kutyád. Nemhogy BH vizsgád. Ma a vizsgákon is elvárt a jó kedvvel végző gyakorlatokat mutató kutya. Egy muszájból dolgozó kutya sosem fog felemelt, csóváló farokkal vidám képet mutatni.
A 0-ról kellene elindulnod a kutyáddal újra. Jutalmazás, pozitív megerősítés, amit meg kell tanulnod neked is és a kutyádnak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!