Miben kulonbozik a beteges felelem a normalistol?
A kutyam okos, konnyen tanul, de nagyon makacs.
Azonban mostanaban ugy latom, tulzottan ovatos, vagy fel, nem tudom eldonteni.
Ha zajt hall, amit nem lat, honnan jon, nem akar tovabb menni a hang iranyaban.
Ha nagyon varatlan, tul hangos a zaj, akkor eszeveszetten rohan a masik iranyba, nem erdekli, hogy en mit mondok neki.
Emiatt legutobb atugrott egy nagy keritest is, nem erdekelne ot, ha megserulne sem.
Tegnap este a hidegben pedig atuszott egy patakot, mert belecsuszott es a tulparton megvart. Meg szerencse.Hozzatennem, hogy magatol nyaron sem ment be a vizbe.
Szoval teljesen eletveszelyben erezheti magat.
1 eves, staffi.
Másold már be ide, vagy akár nekem privátba azokat a privátokat, te szerencsétlen...
ON: Kérdező, bocsánat, kicsit elúsztam tegnap :)
Ha nagyon retteg a tűzijátéktól, én először annak a hangjával próbálkoznék, youtube-ról, olyan hangerővel, ami már egy picit kellemetlen a kutyának, de még nem kapcsol be a jezusúristenmeneküljünk funkció. Ha megszokta, és lefeküdt a helyére, látod rajta, hogy nyugodt, nem nyáladzik, nem remeg, légzése oké, akkor mehet a dicséret (előtte viszont no touch-no talk-no eye contact, ahogy CM mondaná, tehát semmilyen formában ne vedd észre a kutyát), és egy-két percre rá (tehát ne közvetlenül a dicséret után) emelheted a hangerőt - látni fogod a kutyán, hogy meddig. Ha elégségesnek látod a haladást, aznapra befejezhetitek, nem kell feltétlenül első alkalommal eljutni a számítógép max hangerejéig, de arra figyelj, hogy úgy hagyjátok abba, hogy az ebzet nyugodtan, a hang iránt közömbösen fekszik a helyén. Másnap, vagy pár órával később újra lehet próbálkozni :) Ha elértétek a max hangerőt, mehettek terepre, ahol kb ugyanez a feladat: kimész jutival felszerelkezve, megállsz a hang forrásától olyan távolságban, ami már kellemetlen, de még nem túl durva a kutyának, és minden reakció nélkül vársz - ha lenyugodott, leült, nézelődik (nem a pánikszerű tekintet ide-odakapkodásra gondolok, hanem sima nézelődésre), mehet a falat+dicséret, és közelebb indulhattok a hang forrásához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!