Kölyök szuka kutyusom a mellső lábaival körbefogja a lábszáramat, majd előre-hátra csípőmozgásokkal -szó szerint - dugja. Ilyenkor mit csinál?
Már meg is válaszoltad a kérdést. :)
Nagy franc kutyád lehet, mi lesz belőle, ha felnőtt lesz? :)
Tényleg olvashatnál egy kicsit kérdező.
Kutyafejjel "gondolkozva", csak az alfa dominálhat ilyen módon, ahogy a későbbieknek (mert a tiéd még kölyök) szintén csak az alfa párosodhat. A kutyád úgy véli, ő az alfa, ezt most megmutatja neked. Ennek semmi köze a neméhez, vagy hogy ivarérett-e már. Egyszerűen úgy gondolja, hogy ő a főnök. Az én kutyám, szintén szuka, és fél éves, egyszer csinálta egy másik szukával, de olyat kapott érte, hogy többször nem próbálta. Egyébként sokan hagyják, amitől rosszul is vagyok. Másképp is el lehet dönteni, hogy ki van feljebb a hierarchiában. Volt kb. 3 hónapos. A másik kutyám ráült a többire, úgy, hogy mozdulni nem bírtak, ez is egyfajta dominancia.
Olvass, tanulj. Ajánlom nézz ki egy kutyasulit, ahová majd elmész vele. Van egy domináns kutyád, ennyi. Ezt tiltani kell. Igazából ezt veheted egyfajta önigazolásnak is, hogy valamit elrontottál, amiből azt hiszi a kutyád, hogy ilyet megtehet.
Az előttem szólók mindent leírtak, igazuk van, kivéve az első és a negyedik válaszolónak. Rájuk ne hallgass.
Egyszerűen csak arra gondolj, hogy a kutyád éppen semmibe vesz téged, ledominál, most mutatja meg neked, hogy ki hordja a nadrágot. Ne hagyd, tiltsd határozottan és mutasd meg neki, hogy ki a falkavezér! Ugyanis jelenleg meg van róla győződve, hogy ő :)
Kölyöknél azért még nem kell ennyire szörnyű nagy dominanciára gondolni.
Egyszerűen azt is gyakorolnia kell. Ugyanúgy meg kell tanulnia azokat a mozdulatokat, mint a verekedést, stb.
Mivel már elhoztad a testvéreitől, nem tudják egymáson gyakorolni. Csak a gazda van, senki más...
Amúgy meg ne hagyd neki, el kell zavarni.
Ha már kicsit nagyobb lesz a kutyád, akkor tiltsd neki, mert lehet dominancia jele is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!