szóval, hosszas gondolkozás, tervezgetés után eljutottunk odáig, hogy igen szeretnénk egy kiskutyát. lakásban lenne a kutya, 75m2-en. napi minimum 4 séta, persze amíg kölyök, többször kell az eü.-s séta, többször is. valaki általában mindig van itthon, 1 hónapban esetleg 2-3szor fordul elő, hogy nincs. kis/közepes termetű, rövid szőrű kutyát keresünk. milyen kutyát ajánlotok, ami nem beteges?
Attól, hogy valaki lakásban tartja a kis vagy közepes méretű kutyáját, még lehet felelős gazdi, ha rendesen eteti, sétáltatja, foglalkozik vele, és szereti! Sok kutya csak sínylődik a kertben, mert kirakják, hiszen szerintük az elég neki. Nem kert vagy ház függvénye, hol érzi jól magát a kutya.
2014. febr. 2. 20:34
12/19 anonim válasza:
kevésbé betegesek a tenyésztős kutyák,vagy a nagyon keverék keverékek. Kérdés,hogy mennyire akartok fajtatisztát,ált. milyen kutyák jönnek be,bébit akartok-e mindenképpen stbstb:-)
2014. febr. 2. 21:24
13/19 anonim válasza:
Igen, a lakásban tartom a nagytestű, rövidszőrű kutyámat. Szegénykém ma is 1 óra erdőséta után rohant haza, a radiátor elé feküdni. Holnap szegény kutyát falkában sétáltatjuk, kb 15 kutyával. Csórikám 65 négyzetméteren él. Én is sajnálom őt. Láthatóan most is szenved a vacsi után, még pisilni sem akart lemenni...
De biztos tök jól érezné magát ha kibacnám egy kertbe, azt' jáccá, télen-nyáron egyedül. Hátha ugat egész nap unalmában, hátha bedobnak ezért pár mérget a kapun, hátha szétássa a kertet. Az okostelefonok, okosórák, visszatekergető adások világát éljük, de a kutyatartásban egyesek miért élnek még mindig a múltszázadban? Tényleg válogatott barmok járnak ide kommentálni.
2014. febr. 2. 21:52
14/19 anonim válasza:
Első kutya? Mert ha igen, akkor a beagle meg a terrierek nehéz esetek, ajánlott kutyasuliba járni velük.
Az olasz agár szerintem jó lenne nektek. Nekem nagyon tetszik a kínai meztelen kutya is, de nem tudom, mennyire egészséges a fajta (ill. nem is olcsó).
Fontos tudni, hogy minden fajtának vannak jellemző betegségei, és csak a megfelelő helyről való vásárlás jelenthet biztosítékot arra, hogy a kutya egészséges lesz - de valójában ilyenkor is beüthet valami.
Én a helyedben bemennék egy libribe, és átlapoznék egy-két nagy kutyás lexikont. Annyi fajta van...
Én ajánlom még a tacskót vagy a westie-t. Mindkettőről van tapasztalatom, kiválóan tarthatóak lakásban. A tacskó talán ha emeleten laktok akkor nem annyira szerencsés mert nem bírja a lépcsőzést. (Bár tudom, hogy egyik kutyának sem tesz jót, de tacskó különösen érzékeny a lépcsőzésre a rövid lábak miatt.) A westie is imádni való, kedves kutya. Talán a westie természete más kutyákkal szemben előnyösebb, a tacskók kicsit maguknak valók.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!