Melyik a jobb táp ezek közül?
Brit Premium junior extra large breed (eddig ezzel etettem, tartalmaz zöldkagyló kivonatot)
Josera kids (most ilyen van neki)
ACC puppy
DR.JOHN PLATINU (most találtam, ez is tartalmaz zöldkagyló kivonatot)
szerintetek melyik a legjobb? különben 7 hónapos Bernim van. nem válogat, mindent megeszik.
vagy ha tudtok ajánlani jobb tápot szivesen kipróbálom. 600-650Ft/kg-os árig :)
Az,hogy tartalmaz zöld kagylót,kb annyit ér,mint halottnak a csók.Ekkora testű kutyánál szükség lenne a rendes zöldkagylós kiegészítésére.
A felsorolt tápokból én Brittel etetek,és nem is változtatok rajta,nálunk bevált.
2-es vagyok.
Egyébként, hogyha nem beteg a kutya, nincs elmaradva fejlődésben, stb., akkor semmi szükség kiegészítőkre (zöldkagyló, kalcium, stb.).
1-es vagyok,kalciumra valóban nincs szüksége,de egy óriástestű kutyának a zöldkagylóra szüksége van.
Megelőző célzattal,mert ha kialakul egy esetleges csontdeformitás,azt soha nem teszi helyre az atya úristen sem.
Márpedig az óriástestű kölyköknél a hirtelen növés sűrűn okoz problémát,de a zöldkagyló segít az ízületek megerősítésében.
Kalcium nem kell,csak ha orvos írja elő.
2-es vagyok.
Igen, lehet adni zöldkagylót, de ha a josera kids-et eszi és rendesen van mozgatva, nem pedig túlzottan, vagy semennyit és nincs elhízva, stb., akkor nincs rá kifejezetten szükség. Szóval lehet adni, de nem életbevágóan fontos. Így akartam kifejezni magam.
A kalcium meg nem káros amúgy, csak azért írtam, hogy nem kell adni, mert a legtöbb kalcium tabletta tartalmaz foszfort, ami már nem jó, mert túlzottan megindíthatja a növekedést a kutyánál. Sokan ezt sem tudják, hogy nem a kalciummal van a gond, hanem a foszforral....
2-es vagyok.
Ízületvédőnek nyugodtan adhatod az embereknek való ProEnzi tablettát (állatorvos javasolta, hogyha kell, akkor nyugodtan vehetjük ezt). Ez olcsóbb, mint a kutyáknak való, de ugyanolyan jó.
Ha meg már mindenáron kutyáknak valót akarsz, akkor sokkal jobb a cápaporc tabletta.
Mi a luposant használtuk,amikor kölyök volt.60 db került 4 éve kb. olyan 4-5 ezer ft-ba,de az ugye 2 havi adag.
Nem tudom most milyen árban vannak.
A kalcium önmagában többletet okoz a kutyáknál,az egészségesnél több bevitel pedig okoz furcsa dolgokat.Nálunk a kedves lódoktor ajánlotta a kalcium pótlást,zöldkagyló helyett és a kutya lábai behajoltak a túlzott kalcium miatt.
A josera meg nem vmi hú de nagy táp,hogy hanyatt kell tőle esni,és már másra nincs is szükség.
A Brit speciel jobb nála,mégis javasolt a zöldkagyló. Nyilván nem kötelező.
Ha csak összetevőket nézünk,nem is mindet csak pl. az első 4 helyen mi áll..:
1)
Összetétel:
baromfihúsliszt (5% kacsahús), rizs, kukoricaliszt, teljes kiőrlésű kukorica
2)
Összetétel: csirkehús 42%, rizs, kukorica, búza
Nem kell sok ész hozzá,melyikben van több hús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!