Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Debreceni kutyaiskolákról...

Debreceni kutyaiskolákról vélemény? Esetleg ajánlanátok párat?

Figyelt kérdés

2014. febr. 2. 11:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Mi elvégeztünk ott egy tanfolyamot és oviba is voltunk párszor a kutyánkkal. Az ovit 3 vagy 4 alkalom után ott hagytuk, mert folyton nyúlkáltak a kutyámra, ami nem tetszett se nekem, se a kutyának.

A tanfolyam sem volt jó, mert a domináns fajtájú kutyákat folyamatosan dominálni kellett és nagyon megromlott a kutyámmal a kapcsolat, nem értettem miért nem működik, sőt, miért lesz egyre rosszabb. Aztán szerencsére rájöttem (meg mások is), hogy a mi kutyáinknak ez a fajta képzés abszolút nem felel meg, így nem mentünk többször. Én úgy vettem észre, hogy magára a feladatok tanítására nem sok időt szánnak, inkább a nevelésre, de azt meg nem jól :/

Egy goldennek, vizslának, hasonló típusú kutyának lehet jobban megfelel, de ha ilyesmi kutyám lenne, akkor inkább a DASZE-ba, vagy a DKSK-ba mennék.

2014. febr. 2. 12:00
 2/13 anonim ***** válasza:
Hasonlóan gondolom, mint az első. Na "keményebb" típusú kutyád van, jó lehet a Debreceni Kutyasuli, ha inkább érzékenyebb lelkű, akkor DKSK, DASZE.
2014. febr. 2. 12:08
 3/13 anonim ***** válasza:
Na= ha :-D bocsi
2014. febr. 2. 12:08
 4/13 anonim ***** válasza:

1-es vagyok.

Én meg pont azt írtam, hogy ha keményebb típusú kutyád van, akkor pont nem jó a debreceni, mert nem jól kezelik őket. A lágyabb kutyákkal elvannak. A keményebbekkel meg azért nem, mert vagy félnek tőlük, vagy azt hiszik értenek hozzájuk, de mégsem (még nem jöttem rá a kettő közük melyik). Ja bocsi. Ha német juhászod, vagy malid van, akkor imádni fognak, mert ott azok az istenek :D

Szóval lágyabb kutyával jó lehet, de akkor meg már inkább a dksd, vagy dasze :)

2014. febr. 2. 12:11
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat:) nekünk már van suli, ami mellett letettük a voksunkat, csupán érdekel kinek mi a tapasztalata a helyiekkel. Mi a Zoringhoz jártunk az engedelmességi és a kezdő ÖV-re a német juhászommal, hiszen ők maguk is ennek a fajtának a tenyésztésével foglalkoznak, tudnak is vele bánni. Most dobermannal vagyunk a kutyasuli választás előtt, természetesen akkor a NJ is jönni fog ismét, bár gyanítom csak az ÖV fogja érdekelni, az alap engedelmesség lepkepuki lesz már...

Na szóval megint húzunk a Zoring Team felé, csak érdekelne, ha valaki nagyon esküszik egy sulira miért, vagy ha vannak rossz tapasztalatok.

2014. febr. 2. 12:17
 6/13 A kérdező kommentje:
Egyébként kölyökként voltunk a Debreceni Kutyaiskola nevű förtelemben... én akkor még laikus spánieltartó voltam, vele nem volt sok baj csak meg kellett tanulni kezelni a hisztiket. Aztán kaptam egy "alommaradék" NJ kant. Na azóta szépen kikupálódott, mindegy is... Ő úgy üdvözölte ott a "kiképzőt", hogy lendületből oldalba pisilte, 7hónaposan mindenkit ledominált és nem volt kérdés ki lesz a főnök. Nem igazán tudtak vele sem,meg velem sem bánni.
2014. febr. 2. 12:22
 7/13 anonim ***** válasza:

2-es vagyok, félreértettelek 1-es :-)

Kérdező: ha már van egy jólbevált kutyasulitok, akkor szerintem ne váltsatok. Legfeljebb majd ha esetleg úgy érzitek, hogy egyhelyben topogtok a neveléssel.

2014. febr. 2. 12:27
 8/13 anonim ***** válasza:

Na, ügyesen újra elolvastam a kérdést és rájöttem, hogy nem a Debreceni Kutyaiskolát kérdezed, hanem debreceni kutyaiskolákat. :-)

Akkor a már említetteken kívül én még a Szent Ferencet ismerem, az Atekutyasulid, Jókutya Debrecen, azt hiszem így hívják Maglóczki Tibiét. Most ezek ugranak be, de lehet van még.

2014. febr. 2. 12:31
 9/13 A kérdező kommentje:
Nem is a váltás itt a lényeg:) Nekünk is volt itt is rossz tapasztalatunk, csupán véleményekre vagyok kíváncsi, mert azt tudom, hogy a Zoringos srácok nagyon értenek a NJ-hoz, az, hogy mennyire boldogulnak a dobival meg majd kiderül, de ha nem, legalább nem vakra fogok menni a többi sulival:) Egyébként nálunk a fajták miatt az engedelmesség és az ÖV a lényeg
2014. febr. 2. 12:34
 10/13 anonim ***** válasza:
Akkor szerintem Szent Ferenc.
2014. febr. 2. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!