Debreceni kutyaiskolákról vélemény? Esetleg ajánlanátok párat?
Mi elvégeztünk ott egy tanfolyamot és oviba is voltunk párszor a kutyánkkal. Az ovit 3 vagy 4 alkalom után ott hagytuk, mert folyton nyúlkáltak a kutyámra, ami nem tetszett se nekem, se a kutyának.
A tanfolyam sem volt jó, mert a domináns fajtájú kutyákat folyamatosan dominálni kellett és nagyon megromlott a kutyámmal a kapcsolat, nem értettem miért nem működik, sőt, miért lesz egyre rosszabb. Aztán szerencsére rájöttem (meg mások is), hogy a mi kutyáinknak ez a fajta képzés abszolút nem felel meg, így nem mentünk többször. Én úgy vettem észre, hogy magára a feladatok tanítására nem sok időt szánnak, inkább a nevelésre, de azt meg nem jól :/
Egy goldennek, vizslának, hasonló típusú kutyának lehet jobban megfelel, de ha ilyesmi kutyám lenne, akkor inkább a DASZE-ba, vagy a DKSK-ba mennék.
1-es vagyok.
Én meg pont azt írtam, hogy ha keményebb típusú kutyád van, akkor pont nem jó a debreceni, mert nem jól kezelik őket. A lágyabb kutyákkal elvannak. A keményebbekkel meg azért nem, mert vagy félnek tőlük, vagy azt hiszik értenek hozzájuk, de mégsem (még nem jöttem rá a kettő közük melyik). Ja bocsi. Ha német juhászod, vagy malid van, akkor imádni fognak, mert ott azok az istenek :D
Szóval lágyabb kutyával jó lehet, de akkor meg már inkább a dksd, vagy dasze :)
Köszönöm a válaszokat:) nekünk már van suli, ami mellett letettük a voksunkat, csupán érdekel kinek mi a tapasztalata a helyiekkel. Mi a Zoringhoz jártunk az engedelmességi és a kezdő ÖV-re a német juhászommal, hiszen ők maguk is ennek a fajtának a tenyésztésével foglalkoznak, tudnak is vele bánni. Most dobermannal vagyunk a kutyasuli választás előtt, természetesen akkor a NJ is jönni fog ismét, bár gyanítom csak az ÖV fogja érdekelni, az alap engedelmesség lepkepuki lesz már...
Na szóval megint húzunk a Zoring Team felé, csak érdekelne, ha valaki nagyon esküszik egy sulira miért, vagy ha vannak rossz tapasztalatok.
2-es vagyok, félreértettelek 1-es :-)
Kérdező: ha már van egy jólbevált kutyasulitok, akkor szerintem ne váltsatok. Legfeljebb majd ha esetleg úgy érzitek, hogy egyhelyben topogtok a neveléssel.
Na, ügyesen újra elolvastam a kérdést és rájöttem, hogy nem a Debreceni Kutyaiskolát kérdezed, hanem debreceni kutyaiskolákat. :-)
Akkor a már említetteken kívül én még a Szent Ferencet ismerem, az Atekutyasulid, Jókutya Debrecen, azt hiszem így hívják Maglóczki Tibiét. Most ezek ugranak be, de lehet van még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!