Az ilyen hirdetéseken miért nem akad meg a törvényalkotók szeme?
Ha egyszer törvényileg 8 hetes kora előtt, és chip nélkül nem is cserélhetne gazdát a kutyus, akkor miért jelenhetnek meg ilyen hirdetések nyilvánosan? Komolyan, csak felbőszítem magam, ha odamegyek nézelődni...Ez nálam egy hobbi, hogy nézegetem a hirdetéseket. Venni nem akarok, van egy mudim, és csak ő kell!!
A labradorosnál is mi az a szöveg, hogy igény szerint chippelve?? A csivisről meg ne is beszéljünk...5 hetesen..szegény kutyák..
Ennél a hirdetésnél meg látszik, hogy az egyik kölyök tacsi keverék. Nézzétek meg a fajta megjelölést: Bajor hegyi véreb XD Ez nem a vásárló/"fogyasztó" megtévesztése?
Én azt "imádom", hogy még az általuk szaporított fajta nevét se tudják helyesen leírni. Nameg, hogy állandóan "minőségi fajtisztát" árulnak...
Rettenet...
néhány gyöngyszem: bulterier, minijorki, stafort, bishon, németh vizsla, stattford, sicu, basett huond, begöl
amerikaibulldogmix (nehogymá ingyen, 15.000 Ft-ért árulja!)
Tudod, amíg van lószar, van légy is. Ha a sok hülye nem venné meg, nem szaporítanák.
Nem az alkotóknak, hanem a végrehajtó hatalomnak kéne intézkedni, de azok meg letojják és nem olvassák az ilyen hirdetéseket.
Harmadik :D
Nálam a csúcs az volt, amikor mondta valaki hogy bejgli kutyája van. (beagle)
Amíg a gazdi jelöltek nem lesznek igényesek, addig ez lesz.
Egyszerűen "mindenki" olcsón akar fajta tiszta kutyát venni.
Sajnos amíg nem változik a szemlélet, addig csak a kutyagyárak tudnak eladni kiskutyát (nagyon sokat). Egy alom felnevelése 5 hónap. Ha lebontjuk egy db kiskutyára, akkor a tenyésztőnek bent van kb 40 ezer forintjába egy kiskutya. Ez az alomszámtól függ. De az emberek nagy része csak 25-30 ezret akar kiadni egy kiskutyára. A szaporítóknak szinte alig van költségük, mert nem vesznek vitamint, minőségi tápot, egy vakcinát elosztanak két három kiskutyára.... Hiába szigorították a törvényt, a szabályokat, a kutyagyárakat nem fogják megtalálni, csak a bejelentett tenyésztőket fogják ellenőrizgetni, hiszen őket nem kell keresni, mert van esetleg MVH-s regisztrációjuk, a NÉBIH-nél nyilván vannak tartva, tud róluk a hatósági állatorvos, a NAV...
A gyárosok meg kitalicskázzák a kiskutyájukat a teherautóhoz, nem számít mennyi idős, csak vegye meg a nagykereskedő, illetve az olcsó áraikkal vonzzák a tudatlan vásárlókat, mert 5-6 hetesen fajtatisztának tűnik. Kb 6-7 hónapos a kutya, mire észre veszik, hogy már nem hasonlít semmire. Azért igyekeznek eladni minél hamarabb, mert 9 hetes kor körül már kezd látszani, hogy valami nem stimmel a kutyával.
Találtam egy angol agaras hirdetést, annyi szöveg van benne, hogy
"a kutya elvégzi a dolgát"
Ez meg mit jelent? Illegálisan vadásznak vele? Mert én csak erre tudok gondolni. Ez meg már törvénysértés.
itt van: [link]
Igen, azon én is mosolyogni szoktam. "Értelmes dologra"...miért,egy kutya nem értelmes?
Nekem az a furcsa, hogy most hoztak rendeletet, hogy a NAV visszamenőleg ellenőrizni fogja a vaterázókat.
Az apróhirdetést feladókat miért nem? Annyi törvénysértést lehetne így nyilvánosságra hozni.
Vagy legalább az oldal üzemeltetője ellenőrizhetné a hirdetéseket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!