Egy éves kutyát hozzá lehet szoktatni a kenelhez?
Ha már rájött, hogy ki tud szabadulni, csak olyan kennelbe fogod tudni beszoktatni, amiből se kirágni, se kiásni nem tudja magát.
Én egyébként nem kennelt építenék, hanem megnevelném a kutyát. A minimum, hogy nem ugrál fel, el lehet küldeni, kontrollálni lehet, így ha félnek is bejönni, majd meglátják, hogy semmi okuk nincs rá. A kennel csak elkendőzi a problémát, ha nem súlyosbítja.
Ja, miattuk nem zárnám be a kutyát. Vegyék tudomásul, hogy kutyád van és hogy semmi bajuk nem esik. Inkább legyél rá büszke, hogy jól nevelt. Csak úgy lehet rendet tenni a fejekben, ha jó példát mutatunk.
(A kennelhez szoktatáshoz még annyit, hogy nehogy megkösd, mondván, úgy nem tud kijönni. Nem egy kutya akasztotta már fel magát ilyen módon.)
Ehhez minek kennel?
Ha idegen jött, fogtam a pórázt és nyakörvet és a látszatért rátettem a kutyára (anélkül is azt csinálta amit mondtam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!