Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Adnátok tanácsot? Apám eladta...

Adnátok tanácsot? Apám eladta a kutyám!

Figyelt kérdés

Kaptam egy ösztöndíjat, amivel Svédországba mehettem ki. Ki is használtam, és ott voltam egészen mostanáig, szeptember végétől. Na már most, van/volt egy kutyusom (egy border) akit itt kellett hagynom, tudom, hogy ezzel kalkulálnom kellett volna. De ezt a lehetőséget 18 éves fejjel vétek lett volna kihagyni, a kutya meg kibírta volna ezt a 3-4 hónapot. Oda akartam adni egy barátnőmnek, aki szintén kutyázik. Minden le volt beszélve, akkor anyám közbelépett, hogy ő szeretné, ha náluk hagynám (ha 2-3 napra mentem el, akkor mindig rájuk bíztam az ebet, öcsém futni járt vele és minden egyéb, már csak a golden kutyánk miatt, mert nagyon függnek egymáson a borderrel. EZ eddig okés. Belementem.

Csak míg én elvoltam, anyáék házassága megromlott, apám mindenben ideges volt. Idegesítette, hogy ugatnak a kutyák, hogy a border futkos az udvarban, vagy odaviszi neki a játékot és fogta egyik-napról a másikra eladta a kutyát, anyám és az én tudtom nélkül. Nem hajlandó megmondani, hogy hova. És én visszaakarom szerezni, még ha ki is kell fizetnem a tartási költségeket.

2014. jan. 24. 11:31
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
Na, örülök neki, majd írd meg mi volt. Apád meg egy troll,már bocs.
2014. jan. 29. 22:01
 32/46 anonim ***** válasza:
Na, helyes, remélem, sikerül. A chipen át van íratva, hogy ellopták a kutyát? Úgy elvileg ők sem tudják átíratni a saját nevükre.
2014. jan. 29. 22:08
 33/46 anonim ***** válasza:

Jaj de jó örülök hogy meglett! Viszont ez sem kicsi buktató, hogy nem akarják visszaadni mert "a gyerekek megszerették", bírom az ilyeneket, náluk csak pár napja van a kutya, nálad meg évek óta ott volt... De gondolom amúgy mennyire "fontos" nekik a kutya ha még a chippet se voltak képesek a nevükre íratni, de végülis ezzel csak te jártál jól.

Sok sikert! Majd írd meg mi volt.

2014. jan. 29. 22:18
 34/46 anonim ***** válasza:
Ja, meg a TK nem kell, mert az csak egy papirfecni... Nem mondom, anelkul is lehet szeretni egy kutyat, de utana nezhettek volna milyen kutyat vesznek mielott ilyenbe kezdenek.
2014. jan. 29. 23:45
 35/46 anonim ***** válasza:
Szerintem a vevők nem hibásak, csak tudatlanok. Valószínűleg nem is tudták, hogy a kutya törzskönyvezett, ugyan úgy vették meg, mint a többség, papírok nélkül. Nem tudhatták, hogy más kutyája és hogy milyen mizéria lesz belőle. A chipet meg nem íratták át, na bumm, a többségbe még csak chip sincs, nemhogy regisztrálva legyen. Attól, hogy a papírmunkát nem végezték el, még igenis megszerethették a kutyát és sokként érhette őket ez az egész kalamajka az eladóval, a gyerekével, a tenyésztővel meg az ügyvéddel... biztos vagyok benne, hogy vissza fogják adni, csak hát megvették, megszerették, eszükbe nem jutott, hogy jöhet valaki, aki visszaköveteli.
2014. jan. 30. 11:47
 36/46 anonim ***** válasza:

Valetta, most komolyan, ha te vennél pl egy kocsit, nem az lenne az első dolgod, hogy a nevedre iratod? Magamból kiindulva, hogy ha veszek egy kutyát csak így (tehát totál ismeretlenül, 0 referenciával) akkor első utam az állatorvoshoz vezetne, hogy nézze már meg, nem-e azért passzolták-e le a kutyát mert valami gyíkja van. És ha már ott vagyok, akkor igazán nem megeröltető annyit nyögni, hogy "ha már úgyis itt vagyunk, írjuk már át a chippet a mi nevünkre". A felelős állattartás nem annyiban merül ki, hogy "jaj de szeretem, simogatom a kis buksiját". Na de mindegy ebbe ne menjünk bele, csak elmondtam a véleményem, hogy nekem már ez is elmond valamit az új családról...

Amúgy én nem értem, aki így megvesz pénzért egy bordert, az miért nem megy a fajtamentőkhöz?

2014. jan. 30. 16:56
 37/46 anonim ***** válasza:
Azt sem tudta a vevő, hogy TK-s kutyáról van szó. Hát ezt aztán végképp nem értem, bordert nem ismeri, azt hitte, valaki játszótéri keverék?
2014. jan. 30. 17:35
 38/46 A kérdező kommentje:
25 000 Ft-t adta el a kutyát apám, szóval mintha csak szaporítótól lett volna. Alapból meg azért is fizették ki érte ezt a "rengeteg" pénzt, mert a kutya alapkiképzett. Első szóra ül-fekszik-marad, visszaj˜ön, visszahoz bármit és még egy csomó más trükköt is tud. Szerintem ez úgymond megérte a pénzt a családnak. Felkerestem őket egyébként személyesen, mondtam visszafizetem a pénzt amit kifizettek érte, meg a tartási költségeit is. De nagyon vonakodnak. A gyerekeik sírtak, hogy elakarom vinni a kutyát, az apa még hajlik a dologra, mert nem akar belőle probléma, és sajnálják, hogy ez van. Láttam a kutyámat, aki mikor megismert 20 percen keresztül csóválva, vinnyogva, az arcomat nyalva legyeskedett körülöttem. Láttam a családon, hogy meglepődtek ezen. Akármennyire vissza akarom kapni a drágámat, elég vajszívű vagyok és a kisgyerekek láttán nagyon megszorult bennem valami. A kutya egyébként 5 hete van náluk. Az apával megbeszéltem, hogy jelentkezem még és megpróbálunk megoldást találni a dologra valahogy, felpedzettem a dolgot, hogy esetleg vegyenek egy másik kutyát, egy kicsit és ha úgy van akkor elmegyek és segítek tanítani, és akkor elvinném az enyémet is és lehetnének a gyerekek vele, de mellette lenne egy olyan aki kezdettől velük van. A gyerekek 5 és 7 évesek. Nagyon nem értik mi van :/
2014. jan. 30. 18:33
 39/46 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekeket én is sajnálnám, de komolyan... felelős állattartóként az az első (számomra), hogy megkérdezem törzskönyve van-e!? Ha nem is érdekli a családot, oké. De elviszem az orvoshoz, megkérem, hogy csináljon egy általános vizsgálatot, nézze meg az oltásai rendben vannak-e, mikor kell legközelebb jönnünk. Tényleg nem tart semmiből odaböfögni, hogy írják át a tulajdonos nevét!

A kisgyerekek még picik. Nekik ez a kutya is ugyanolyan szeretetreméltó, mint amilyen a következő lesz. Keress fajtamentő oldalakat és ajánld nekik. A Brit pásztorkutyásoknál találni mindig bordert, akik csak is szerető gazdira vágynak. Olykor fiatal kutyák is vannak. Ha pedig neked nem megterhelő, akkor tényleg kérj bocsánatot a hercehurcáért és ajánld fel a segítségedet a következő kutyus nevelésében.

2014. jan. 30. 18:49
 40/46 anonim ***** válasza:

Nem jó a példád. Ha az apuka, mint adásvételi szerinti tulajdonos leadja menhelyre a kutyát, én meg örökbefogadom, nem nézegetem, hogy ki nevén van a chip, hiszen tulaj adta le, fogom és átíratom. Aztán egy hónap múlva megjelenik a tenyésztő, meg a gyerek meg az ügyvéd, hogy adjam vissza a kutyát, na az milyen?

Igen, neked, meg nekem is az az első, hgy átíratjuk. De a vevők nem mi vagyunk. Azt te sem gondolod komolyan, hogy aki papír nélkül vesz szaporítós áron border jellegű kutyát (mert a TK ugye "papírfecni"), az mind rögtön rohan átíratni. Te is tudod, hogy ez a nagy átlag. Vagy ez kizárja, hogy szeressék és ne szívesen adják vissza?

Mindenestre örülök, hogy megvan és hogy visszaadják, de nehogy már ők legyenek a hibásak. Ők csak egy a millióból, akik olcsó kutyát akartak venni és vettek is.

2014. jan. 30. 19:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!