Lehet-e baja a kiskutyanak (mini yorki 2,5honapos)?
Nem a keverékek okozzák a túl szaporodást.
Olvass utána a beltenyészetnek...Szaporító egy utolsó senki,aki beltenyészetes kutyákat hoz össze.
Egy keverék,ami 2-3-4 különböző fajta kutyából áll (NEM azonos fajtából) kevésbe hajlamos a betegségekre,mivel nincsen adott fajtabetegsége.
Igenis elítélendő dolog a szaporítás!
Egy drága (100-200ezres) kutyával hidd el nem fog a gazdája rosszul bánni,nem azért adott ki a kutyára 100ezreket,hogy utána láncra verje,esetleg üsse vágja,ezt Te sem gondolod komolyan!A szaporított olcsó kutyákkal bánnak így,mert hirtelen ötlettől vezérelve megveszik az olcsó kutyát és,ha lebetegszik csesznek elvinni orvoshoz,mert minek rá költeni és utána ide írogatnak,hogy jaj ez és ez a baja a kutyámnak,ugye nem lesz baja?Állatorvosra nincs pénzük stb...
Ez oltári nagy butaság amit írsz.
Mi van azokkal a szaporítókkal akik fogják a beteg kölyköt és kirakják az utcára,hogy menjen csak,úgyis csak a gond van vele.Illetve az a kutya ami a nyakukon marad szerinted hol köt ki?
Én pedig ivartalanításra kötelezném az összes olyan kutyát,amit hobby célra,munkára stb-re használnak.Egyedül azokat hagynám meg ivarosnak,akiket TENYÉSZTENI és nem szaporítani akarnak,amelyik szűrve van és törzskönyvvel rendelkezik,amelyik alkalmas a tenyésztésre és akinek a gazdái pároztatás után a kölyköknek megcsináltatják a szűréseket illetve a törzskönyvet.
Elmesélek neked valamit!Az én kutyám is szaporítós,ismerősöktől kaptuk ajándékba,amikor 5 hangsúlyozom mindössze 5 hetes volt!!!Azzal az indokkal,hogy most nincs pénzük ennyi kölyköt eltartani,így nekünk ajándékba adják az utolsó előttit,mivel a többit már eladták fajtatiszta amerikai stafford néven 20 azaz 20 ezer forintért!Anya pit apa amerikai staffi.Természetesen idegileg labilis lett a kutya serdülő korára és 4 hónapomba telt,hogy normális kutyát tudjak belőle nevelni,ettől függetlenül nem kedveli a cigányokat a részegeket (de ezeket a legtöbb kutya nem bírja elviselni) és a gyerekeket sem szereti,mivel 3 hónapos korában oda szaladt mögé egy hülye gyerek és tiszta erőből rámart a fenekére a kutyának.Mindegy sikerült nagyjából rehabilitálnom,de még dolgozom rajta.
A szüleivel tudod mi lett?A szuka kutyát kitették (6 éves kutya,kölyök kora óta náluk volt) az utcára,mert nem kell,inkább egy kölyköt akartak helyette,miután a mama kutya 3x ellett le az utolsó évben,természetesen a kölykök egytől egyig meghaltak és a mama kutya olyan sokkba került,hogy az egyik kölyköt kihalászta a kukából és az ajtóhoz verte hozzá 1,5 órán keresztül!
Az apa kutya el lett ajándékozva miután a faluban állandóan kiszökött az udvarról és tépte szét a többi kutyát és embereknek is ment neki.Most ahol van onnan is tovább akarja adni az új gazda,hiszen fejbe harapott egy kisgyereket!
Na akkor éljenek a szaporítók,akik 20 ezerért eladnak idegileg gyenge illetve labilis kutyákat.Nem sok ember tenné ezt meg egy olcsó kutyával,amit én végig vittem már az enyémmel.Ráadásul ezek az emberek az el nem kelt kölyköket vízbe fojtották vagy szimplán elengedték őket a sorsukra hagyva!Végül is ők sem járultak hozzá a menhelyi kutyák számához!Ne hidd,hogy a többi szaporító különb!
döncike te álomvilágban élsz.A szaporítók gyártják a menhelyre meg a fajtamentőkhöz a kutyákat,ők hozzák le a beteges keverékeket is,mert attól,hogy hasonlít egy fajtára,de semmilyen papírja nincs,attól még ugyanolyan keverék...És aki megvesz egy ilyen kölyköt 20-30 ezerért,majd minden baja lesz,és nem akarja fizetni az orvost,vagy épp nem tudja,az kirakja az utcára,vagy a menhely elé...és máris a MI problémánk nem a szaporítóé,meg nem azé aki megvette.HANEM A MIENK.
Tehát,amíg én önerőmből és saját fizetésemből mentem a kirakott kutyákat,fizetem az orvost,amit a kedves gazda képtelen volt és összeszedem őket az utolsó árokból is,hogy ne fagyjanak össze,addig igenis jogom van véleményt formálni az ilyen embereknél,akik hozzájárulnak ahhoz,hogy egy adott fajtát teljesen tönkretegyen pár szaporító.
És minderre büszke...Elég szomorú,hogy itt tartunk.
És a keverékek is problémát jelentenek,de ők nem DIREKT lettek összerakva,hogy még több keverék szülessen,csak a gazda olyan felelőtlen,hogy hagyja elszökni,vagy hasonlók.
Én még olyannal nem nagyon találkoztam,aki direkt gyárt le egy sorozat keverék kutyát,mivel úgysem tudja pénzért eladni,csak a pénzt teszi bele,mert azé enniük kell....
Valóban a leghelyesebb megoldás mindenhol az ivartalanítás.Legfőképp a szaporítós kutyáknál.A keverék kutyákat senki nem azért fogadja be,hogy "pont ilyenem van nekem is,majd a kölykökből pénzt csinálok"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!