Most agresszív a boxer vagy sem?
Hát ez nekem új....
Ahol én élek ott talán 2 boxi van, az egyik dominánsabb szuka, de nem agresszor, a másik pedig egy tök aranyos kutya.
Nagyon izgágák és a pofájuk sem éppen szépséges, de emiatt leszólni őket több, mint marhaság.
A boxer alkata, megjelenése és viselkedése is tekintélyparancsoló. Emiatt gondolhatják, hogy agresszív. Amúgy nagyon kedvesek, de könnyű őket elrontani, mivel makacs fajta. Elég csak ráhagyni pár rossz szokást és máris rossz benyomást kelthet.
Hajlamosak dominanciára, de ez neveléssel szerintem megoldható. Csak hát ugye nem mindig annak van boxere akinek kellene.
A boxer nem harci kutya,hanem őrző-védő.
Egyes egyedekben már kölyök korban erős az őrző-védő ösztön az idegenek iránti bizalmatlanság.Saját kan boxerem már 8-hetesen befeszítve(pózolva)morogta azt aki hozzánk érkezett-tehát már ekkor védte a területét.
Mondjuk nálunk évekkel ezelőtt betörtek és mi kifejezetten így neveltük,hogy ne legyen simis kutya,a boxer nagyon intelligens állat,mert pontosan azt teszi amire tanítva ,nevelve lett. A miénkre is azt mondaná egy ismeretlen,hogy egy vadállat,-amikor mellkassal csapódik a kapunak,vicsorog és föcsög a nyála,de tudja,hogy nem nyúlhat az ismeretlenhez,ha én a gazdája beengedem az illetőt.Volt,hogy festettek nálunk és több nap után megbarátkozott az egyik festővel és jókat játszottak együtt,-de azt azért ő választja ki,hogy ki a szimpatikus a számára,mert aki rühelli a kutyákat és csak teszi a szépet,hogy "jaj de aranyos...-azt azonnal kiszúrja.Ja és séta közben meg nem inzultál senkit,nem morog csak ha idegen akar hirtelen közeledni,akkor jelzi,hogy csak lassan a testtel..-De parancsszóra leül és nyugton marad ha pl:beszélgetni akarok valakivel az utcán. Amúgy az idős nénik,tényleg harcikutyának nézik és lerondapofázzák,-pedig nekik sincs kevesebb ráncuk mint az én boxeremnek:)
Köszönöm a válaszaitokat :) Akinek még van ilyen fajta kutyusa, nyugodtan írhat róla.. érdekel :)
Kedves utolsó.. fején találtad a szöget, megvan rá a jó szó: Tudatlanság
Emberrel nagyon barátságosak,kedvesek,de van köztük olyan bőven,amelyik más kutyákkal verekszik.
Ezért fontos a korai szocializáció,kutyaiskola.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!