Hogy tudtam volna meg akadályozni?
Nagyon nagyon nehéz betanítani, h ne egyen fel semmit, ha a gazda nincs a közelben. A hús felevése után azonnal kezdődtek a tünetek? Nagyon komoly, nagy mennyiségű méreg lehetett akkor benne... nem hiszem, hogy tudtál volna mit tenni, ha kocsiba is ültök, 15 perc alatt még lehet az állatorvost sem éritek el. Én a paraszt eszemmel meghánytattam volna, valahol azt olvastam tejet kell itatni vele, mert az lassítja a méreg felszívódását.
Lehet, hogy nem is méreg volt, hanem valami éleset rejtettek a húsba.
Sajnálom, részvétem:(
Csiga méreg lehetett az ilyen.
Láttad ki dobta be?Én kitaposnám a belét vagy egyszerűen feljelenteném.
Megakadályozni sajnos, ha már felette nagyon nehéz, max ha pont ott van egy állatorvos a jó ellenszerrel a zsebében. A legjobb ha megtanítod, hogy nem ehet fel semmit. Ha 15 percen belül végzett a kutyával az valószínűleg idegméreg volt, ami ha felszívódott ergo tünete van, akkor már csak azonnali beavatkozással lehet segíteni, ha lehet. Sajnálom a kutyát.
Mindenképp kérjél boncolást, és jegyzőkönyvet, valamint a rendőrségen jelentsd, illetve az állatvédőrségnél is jelentheted, nekik nagyobb ráhatásuk van a rendőrségre. Ez azért is jó lenne, mert ha elkapják, legalább más kutyáknak már nem árthat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!