Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Yorki vagy kaninchen tacskó?

Adryenn13 kérdése:

Yorki vagy kaninchen tacskó?

Figyelt kérdés
Unokat tesómnak kellene egy kiskutya csak nem tudja meik legyen. Mindkettő nagyon tetszik neki. Napi 8 órát egyedül lenne a kiskutya mert suliba jár, a szülei pedig dolgoznak. meiket ajáljátok?
2014. jan. 17. 11:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Várja meg a nyarat nagyon sok a nyolc óra egy kutyának legyen az bármennyi idős is. + Ha nem tud dönteni az azt jelenti hogy nem szeretett bele a fajtába + egy kutya nagyon drága 100.000Ft és nagy felelősség menjen el egy kiállításra és nézzen körül.

Amúgy helyesírásra figyelj

2014. jan. 17. 11:16
 2/12 anonim ***** válasza:
0%

Kaninchen? Azt hittem, hogy olyan ninchen! XD - bocs, ezt nem bírtam ki! :)

Amúgy a kaninchen szerintem jobban tűrné az egyedüllétet, olyan bátor, dobberman szerű kinézetéből legalábbis erre következtetek, míg a yorki eléggé gyámoltalannak tűnik!

2014. jan. 17. 11:20
 3/12 Platypus ***** válasza:

A yorki egy terrier, minden csak nem gyámoltalan. Ugyanúgy kotorékozásra használták eredetileg, mint a tacskót. Lehet hogy plüsskutyának néz ki, de a jelleme attól még terrier maradt.

Anyagi szempontból nézve, egy normális tenyészetből származó yorki 3-4X annyiba kerül, mint egy hasonló származású tacskó. A yorki szaporítóüzemek meg igen sok munkát adnak az állatorvosoknak. Valami gyalázat hogy mennyi betegsége van az ilyen expresszes óccsó yorkiknak. Légcsőszűkület, patella ficam, meg még egy halom hasonló finomság. És egy szaporítós yorki ára nincs is messze egy rendes, törzskönyves tacskóétól. Egy iskolás gyerek esetében ez erőteljesen megfontolandó szempont.

2014. jan. 17. 11:37
 4/12 A kérdező kommentje:
Minden nap az internetet bújja hogy meik fajta lenne a legmegfelelőbb. 10 fajtából maradtak ketten. Tenyésztőtől akar venni a pénz igazából mellékes, mert ő 100%ig neki való fajtát szeretne. Ami nagyon tetszik neki hogy a Yorki állítólag nem vedlik ez igaz?
2014. jan. 17. 11:46
 5/12 anonim ***** válasza:
Nekem hosszúszőrű kaninchen tacskóm van. Törzskönyvvel együtt 70.000 ft volt. (szuka 80.000). Dél-somogyi kennelből vettük, nagyon jó minőségű és szép kutyusok vannak ott. A hosszú szőrűt ajánlanám,ha nem akar vedlési problémát,mert ő vedlik ugyan,de nem hullik ki, 2 naponta kifésüli, meg van oldva, nagyon jó szőre van. Jellemre olyan,mint bármelyik tacsi. (makacs,alkalmi süket, bátor,okos és nem gyerekbarát..) De jól nevelhető. Yorkim még nem volt,de a környezetemben kb. minden 3. embernek az van, nem túl pozitív a véleményem, ritkán látok normálisat köztük. (vagy gyáva, reszket, vagy harapós..) Mellesleg tényleg agyon van tenyésztve és minden bajuk van. A tacsi még nem lett divatkutya. De persze nevelés kérdése. Ja, és a napi 8 óra egyedüllét sok egy kölyökkutyának, legyen az bármilyen. Ha felnő és addig megneveled,szobatiszta lesz, stb, és fokozatosan szoktatják az egyedülléthez, úgy ok. De első pár hónapban nagyon sokat kell vele foglalkozni! Én is a nyarat ajánlom.
2014. jan. 17. 12:31
 6/12 anonim ***** válasza:

Ja, ő azén kicsi fiam..:)

[link]

2014. jan. 17. 12:34
 7/12 Firestorm ***** válasza:

A yorkik valóban nem vedlenek.

Nekem 13 évig volt yorkim de 1 gramm szőrt nem hagyott maga után.Igaz én hetente 1x alaposan átfésültem és olyan jött ki szőre.

2014. jan. 17. 14:28
 8/12 anonim ***** válasza:

Nekem yorkim van, törzskönyves, tenyésztőtől!

Ha jó helyről vesz valaki yorkit, akkor nem lesz vele semmi gond! Nem a tenyésztők miatt van sok pathellaficamos és beteg yorki, hanem a sok szaporító miatt, akik úgy gondolják, hogy a kutyagyártásból meggazdagondak! Tenyészszemlés szülőktől egészséges kiskutyák születnek! Az én kutyusom makk egészséges! Szóval javaslom, hogy keressetek egy megfelelő kennelt először, ez is sok időt igényel!

Igen, igaz, hogy nem hullik a szőre a yorkiknak! Viszont nincs aljszőrzetük sem, a pocijuk csupasz, éppen ezért nagyon oda kell rájuk figyelni, könnyen megfáznak! Magyarul számolni kell azzal, hogy ruhát kell rá adni. Sokan azt gondolják, hogy ez elkényeztetés miatt van, de NEM!

Emellett a yorkik akaratosak nagyon, rengeteg nevelést és törődést igényelnek! Igazi makacs terriervér folyik bennük! :)

Nagyon ragaszkodóak, játékosak, mindig a gazdi mellett akarnak lenni! :)

Kölyökkutyának nagyon hosszú a 8 óra egyedül, plusz a szobatisztaságra szoktatáskor 2-3 óránként ki kell vinni. Később nincs gond a 8 órával! Ezért javaslom, hogy nyáron vegyen uncsitesód kutyust, bármelyik fajta mellett is dönt, és így mire kezdődik a suli, már otthon maradhat egyedül! Ha bármi kérdésetek van a yorkikról, szívesen válaszolok! :)

2014. jan. 17. 14:41
 9/12 anonim ***** válasza:
Utolsóelőtti, persze, hogy jött ki szőre, mivel olyan a szőrük, mint az emberi haj. Ha mi, emberek fésülködünk, nekünk is jön ki hajunk! :)
2014. jan. 17. 14:43
 10/12 anonim ***** válasza:
Tacskó :)) <3
2014. jan. 21. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!