Engedetlen szotfogadatlan kutya! Mit tegyek? Légyszives olvassátok el
összesen 3 kutyám van !
2 ebböl már 6 és 3 éves.
nagyon okosak mindig hallgatnak rám.sose csinálnak rosszat,megtanulták hogy nem szabad!
van egy 1éves kutyám.ővele már komoly gondjaim vannak.mint az összes többi kutyámat,könyvböl tanitottam és jutalomfalattal jutalmaztam ha megcsinálta amit kellett.
nem fogad szót és már 6honapja tanitom az ülj parancsra,de semmi!!!akkor éppen aznap megcsinálja de másnap mintha leszivták volna az agyát!!
de van még itt NAGYOBB GOND IS!egész nap kinn rohangálhat és mikor este be akarom tessékelni a kennelbe akkor aztán...lefekszik,lenyomja magát a földhöz nem engedi,ha kiabálok is ugy marad lapulva,ha betettem egyböl suhant volna ki....
elegem van...
Azt írtad könyvből tanítottad, jutalomfalattal szóval én nem gondolom hogy ennyire sikertelen lenne a dolog, még akkor sem ha esetleg sok mindent elrontottál közben.
Valószínű valami rendellenessége van a kutyusnak. Pl. megnyomódhatott a feje a szülőcsatornában. Ismertem olyan kutyát aki nagyon jó természetű, szelíd kutyus volt és a gazdája mindent megtett érte de egyszerűen arra sem tudta megtanítani, hogy visszamenjen ha hívja. Valami baleset érte és az orvos szerint olyan az agya, mint ha percenként újraindulna és nem emlékszik mi történt előtte, se a megtanultakra se arra hogy van egyáltalán gazdája..
Nem vagyok orvos (távgyógyító meg főleg nem) szóval lehet feleslegesen írtam le ezeket a dolgokat és a kutyád egyszerűen súlyosan domináns típus, nem tudom de remélem sikerül vele kezdened valamit.
Milyen fajta amelyik nem fogad szót?
Nem mindegy milyen természettel áll az ember szembe.
Hozzáteszem a kennelt én is utalnám, mint kutya, ezért soha nem is volt kennel a kutyáimnak. Ha játékos a kutya, akkor sok türelem kell hozzá, ha pedig inkább önállóan feltalálja magát, és tudatos elképzelései vannak a viselkedése alapján, akkor az erély a kulcs.
Meg kell, lepődjön néha, (ha van rá nyomós ok) hogy a gazdi fel is tudja emelni a hangját, és szigorú , ha nem fogad szót. Az összes kuvaszomnál ez volt a kulcs. Kis idő múlva, már erre sincs szükség. Akkor már figyel a kutya, és elég, ha a tekintetem látja, + max egy kis hangemelés, és mindent ért.
2. vok.
Erelyesnek kell lenni. Ha erős benne a roti vér, akkor nagyon határozottnak kell lenned. A roti az egyik legönállób kutya, és mindenről megvan a saját elképzelése.
Nehézebb dolgod lesz, mint nekem a kuvaszokkal. Lehet, hogy az lenne a legjobb, ha keresnél a neten olyan oldalakat, amikben írnak arról, hogy hogyan kell az ilyen öntudatos kutyákat nevelni. Egyszer majnem lett egy 1 éves rotim a menhelyről, de ahogy a szemébe néztem, elbizonytalanodtam. Olyan határozott tekintete volt, szinte parancsoló. Én még csak elboldogultam volna vele, de a családom többi tagjai miatt inkább harmadszorra is egy kuvaszkölyköt vettem. Egyébként nem volt vad a roti, de inkább nem kísérleteztem vele, mert ha nem értenek vele otthon szót, az nem sok jót szült volna. Bocs, hogy egy regényt is leírtam. Minden elismerésem, ha sikerül elnyerned a figyelmét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!