3 hónapos csivavával B. A. R. F?
Rengeteget olvastam már erről az etetéstől és nagyon hasznosnak találom. Van egy csivavám, szívesen etetném így. Most 3 hónapos, kb fél kiló lehet. Várjak még vele? Az állatorvos azt mondta, hogy ha megnő se adjak neki csontot soha. BARFozhatok vele úgy, hogy a csontos hús helyett is csak hús kap?
Ti mit ajánlotok, mit csináljak? Illetve közületek, akik BARFoznak, mit tennétek egy ilyen apró állattal, ha a tietek volna?
Köszönöm a válaszokat!
Figyelj, az szerintem oltári nagy hülyeség, hogy nem kaphat csontot.
A lényeg, hogy milyen formában: nyersen add neki. Ha főzöd akkor lesz olyan állagú, ami szilánkosra törhet és gondot okozhat.
Sertéshús kivétel, mert azt sehogy sem ajánlatos.
A csont adása pedig azért is fontos, mert ha csak színhússal eteted akkor hiánybetegség alakul ki, vagyis kalcium, foszfor hiány ami problémát okoz.
Bizonyára lesz, aki bővebben ad tájékoztatást.
Egy yorki gazdi:)
Tudod az a gond, hogy jó szívvel nem merem ajánlani, de mivel magam is így kinlódom - 2,80 kg a kutyám - úgy BARF-ozok, hogy adok neki mellé béres minera cseppet és görögszéna étrend-kiegészítőt. Répát-céklát turmixolok és parányi adagokban - jégkockatartó - 1 adag kétszerre is bőven elég - adom neki. Napközben soha nem nasiztattam, de kénytelen vagyok neki időnként egy falat almát, vagy bármilyen falat gyümölcsöt adni, hogy a szükséglet meglegyen, és bizony még így is probléma, hogy napi 2x etetéssel nem viszi be a megfelelő tápanyagszükségletet.
Erősen gondolkodom, hogy visszaállok az Acanára...
Pontosan azért, mert nálam is dilemma az arányok megtartása ennyire pici adagok mellett.
Pont a napokban írtam erről egy kérdést.
a kutya méretétől függetlenül ugyanolyan gyomorsavat állít elő.
persze nem marha lábszár csontot kell neki adni egészben.
de szerintem csirkenyakat el tudna csócsálni, persze csak később.
szerintem konzultálj barfos tenyésztővel vagy olyan dokival, aki etetési kérdésekben specializált.
Kb. hány kg lesz felnőtt korára?
Nyugodtan bele lehet vágni már most is :)
Ha gondolod, segítek arányokat, mennyiséget számolni, de ehhez tudnom kell, kb. hány kg lesz.
Én mindenképp BARFoznék vele (vagy PREY), akármilyen pici kutyám lenne :) Simán megoldható :)
Egyébként nem muszáj napra pontosan kiszámolni, h miből-mennyi kell, lehet ezt máshogy is csinálni :)
Bár nem csivavám van, de 4 hónapos kora óta nyerssel etetem.
Ahogy elképzelem, csivavának tökéletes lehet csirkenyak pl, csontos húsnak. A csont fontos ebben az etetésben, márcsak a kalcium miatt is.
Szerintem nem korai elkezdeni. Hogy az állatorvos adna e csontot vagy sem, az az ő szubjektív véleménye. Ő a betegségek diagnosztizálására, felismerésére, gyógyítására lett megtanítva, legtöbben amúgy nem értenek a kutyákhoz.
Szerencsére a mi dokink ért hozzájuk, és szereti is őket. Mikor mondtam neki, hogy nyers kaját kap az ebem, kíváncsi volt, és csak annyit tett hozzá viccesen, hogy tökéletesen azért nem lehet lemásolni az eredeti példát, mert emésztett gyomortartalmat stb-t nem tudunk adni a kutyának. :D
No m1, vágj bele szerintem ha érdekel, sok sok pozitív dolgot hoz a nyers etetés mind a kutya küllemében, mind a kedélyállapotában. Az egészségről nem is beszélve.
De az arányokat ami a hús-csont-zöldség illeti, tartsd be. Aztán idővel látod majd, ha valamiből több/kevesebb kell neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!