Mennyire jellemző a Bükkre hogy a büdös tetves köcsög vadászok lelövik a gazdája mellet sétáló tacskó méretű kutyát? Mert mindenhol lehet olvasni hogy ezek a tetvek kutyákat gyilkolnak, de a Bükkben történtről még nem hallottam.
Nem nem vagyok vadász.
1.: Te mi jogon nevezed a vadász büdös tetves vadásznak? Akkor én had nevezzem a büdös teteves állatvédők kutyáját annak aminek akarom.
2.: Persze van olyan vadász aki ezt megteszi, efelől semmi kétségem. De azért ezekbe a történetekbe igen nagy kerekítések is vannak. Senki ismétlem senki sem lő a tőled 1 métere sétáló kutyára. Azért ennyire ne nézd hülyének a vadászt. Az falun kívüli vadászterületen a vad a vadász tulajdona ugyan úgy mint a tanyán a tehén, vagy a tyúk. Akkor azon miért nincs felháborodás ha a szomszéd macskájá/kutyáját ami átszökött vasvillával átszúrják?
Igen, a vadász gazdálkodik vele. De mivel a kutya nem vad, hanem magántulajdon, ezért a kilövése magántulajdon elleni bűncselekmény, amiről alkotmánybírósági döntés van, így bármikor perelhető a vadász és veszett nagy kártérítéseket lehetne a nyakába varrni mondjuk egy kiképzett kutya esetében. Pl, ha kilő egy segítő kutyát vagy egy díjnyertes tenyész kutyát, akkor simán milliós nagyságrendben kell gondolkodni.
Ne vedd le a pórázt a kutyádról olyan helyen, ahol kötelező a használata. Onnan nem fogják lelőni!
Ebben mit nem lehet érteni? Máskülönben ráadásul szabálysértést követsz el. Abból a 20-25 ezer Ft-ból inkább vidd el a kutyádat kirándulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!