Kutyának, macskának szokott-e otthon főzni valaki? Ha igen, miket?
Szia!
Az olcsóság egy dolog, a tápérték a másik.
Én rendszeresen főztem a kutyáimnak, leginkább csirke far-hátat törmelék rizzsel vagy olcsó tésztával. Kis sót tettem bele meg - talán meglepő - egy fej hagymát.
Etetéskor néha kevertem bele olajos halat (már, ha kaptam olcsót), vagy belefőztem szalonnabőrt, hogy mégis csak más íze legyen.
hagymát hagyd ki...nem minden kutya bírja:S fűszereket ne adj neki, nincs rájuk szüksége. Főzve mindenféle hús mehet, viszont ha lehet, csontot azt nyersen adj neki. Nyersen puhábbak, rugalmasabbak, míg főve vagy sütve törnek és megakadhatnak a torkán, felsérthetik a gyomrát, nyelőcsövét.
Mehet mindenféle, belsőség is: tüdő, lép, szív, gége, máj (ebből kevesebb) stb.
Mehet egyébként csirke, pulyka, vad, hal, marha, minden, főleg ha főve van.
Szoktak mellé gyümölcsöt vagy zöldséget is turmixolni, pl répát, almát, sütőtököt, stbstb...és szoktak adni rizst, zabpelyhet ilyesmiket. Csontosnak mehet farhát, nyak, ilyenek:) de mondom ezeket inkább nyersen.
Nézz utána a BARF etetésnek, az tele van azzal, hogy milyen husit ehetnek és mikkel szokták kb társítani, bár ők nyersen adják általában...de az alapszabályok ott vannak, hogy melyik husi ehető:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!