A border collie jó kezdő kutyásoknak? Mi a véleményetek róla? Vagy a golden retriever?
Ha kikapsz egy igazán pörgős bordert, akkor számíts arra, hogy naponta kell órákat (3-4) szánni a lefárasztására. Suli, munka mellett ezt meg tudnád tenni?
Szerintem ez a kutya csak a fajta szerelmeseiknek, meg leginkább aktív, sportos embereknek ajánlott.
Nekem border volt az első kutyám és ha tehetném, most nem azt választanám. Nem ajánlom első kutyának! Mindenképpen valami kicsit nyugisabb, kicsit kevésbé okos fajtát választanék, mert hamar túljárt az eszünkön és sajnos nem is neveltük túl következetesen, amennyire azt a fajtája igényelné. Könnyen átvette a falkavezér szerepet, amit nehéz volt évek után visszaszerezni, amikor felismertük a probléma súlyosságát. Ő mostmár 10 éves és minta kutya kb., de nagyon megdolgoztunk vele.
Első kutyásoknak nem ideális szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!