Két évig láncra kötött kutyából lehet még normális kutya?
Igazából korábban, amikor a szüleimmel laktam, volt kettő, az utcáról befogadott kutyusunk. Az első fél évben bennük sem bíztam meg teljesen, néha tartottam tőlük, pedig mindkettő tacsi-keverék volt, szóval nem valami hatalmas vadállat.
Mindenképpen menhelyi kutyust szeretnék, sajnálom őket.
Komolyan mondom a következőket, és segítő szándékkal:
A legnagyobb problémát te okozhatod.
Azzal, hogy ismered a múltját, így állsz hozzá, a viselkedéseddel (akár tudat alatt) emlékezteted a múltjára, nem engeded kizökkenni belőle, és gyakorlatilag bevonzod a nem kívánt viselkedést.
Általánosságban elmondható, hogy az ilyen eseteknél az ember az, aki nem tud túllépni a múlton, és ez akadályozza a kutya továbblépését.
A kutyák a legtöbb esetben elképesztő gyorsasággal túl tudják tenni magukat az ilyen dolgokon.
Ha egy hozzáértő ember kezeli, (igen, hívjuk kezelésnek, biztos, hogy valamilyen szinten sérült mentálisan) akár órák alatt túl lehet a problémái nagyján, és pár hónap alatt biztos, hogy 100%-osan teljes értékű normális életet élhet.
Semmi jelentősége nincs annak, hogy meddig volt láncon, azt leszámítva, hogy nincs szocializálva és szépen fog pórázon sétálni. :)
Nincs összefüggés sem a dominanciával, sem a szökéssel.
De ne sajáld, mert egy hét alatt úgy a fejedre fog nőni, hogy csak lesel.
Mi köze a láncon tartásnak a belső sérüléshez? Vagy lelki traumára gondolsz?
Ha a kutya a menhelyen barátságos mindenkivel, akkor nem fog megtámadni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!