Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A westimet elég a kertben...

A westimet elég a kertben sétáltatni?

Figyelt kérdés
Nagy kertünk van. Nem szeretném az utcán sétáltatni,mert félek,hogy a kerítésen átugranak a nagyobb kutyák.
2009. nov. 30. 15:52
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
59%
én sem általánositani akartam ezzel, csak példának hoztam fel, mert ettöl rosszul vagyok, hogy a panel kutyákkal nem sétálnak:( sajnos nem vagyunk egyformák... talán mindenkinek meg kéne tanulnia az állatokkal bánni, meg felfogni, hogy kutyát tartani nem kötelezö.. talán a kérdezönek is jobb lett volna egy interaktiv kutya.
2009. nov. 30. 16:48
 12/23 anonim ***** válasza:
38%
Nyugodtan lepontozhattok, én megértem a kérdezőt. Nemrég egy ismerős kutyáját (kistestű) is megtámadta a Duna parton egy német juhász kutya amelyik kijött egy nyitva hagyott kapun.Nem a kiskutya támadott. A támadó kutya a gazdit is megharapta.Szerencsére megúszták mind a ketten.Ettől függetlenül a kutyusnak tényleg szüksége van a sétára. Azt ajánlom kedves kérdező hogy ne elhagyatott helyen sétálj vele, főleg ne egyedül. Esetleg vegyél egy kutyariasztót ha baj lenne meg tudd védeni a kutyusodat. Szerintem felelős gazdi vagy.
2009. nov. 30. 16:51
 13/23 anonim ***** válasza:
66%

szntem elég lesz neki a szobád is:D

Két kör és ki is fulladt!

2009. nov. 30. 16:53
 14/23 anonim ***** válasza:
77%
Figyelj nekem elég nagy kutyáim vannak, őket is megtámadták, akkor most ne vigyem ki? Nem a méretén múlt, hogy nem halt bele...
2009. nov. 30. 16:55
 15/23 anonim ***** válasza:
60%
felelös gazdi:(((... mért nem vett inkább egy tengerimalacot?
2009. nov. 30. 17:18
 16/23 A kérdező kommentje:

köszönöm 16:51,hogy megértesz!!!!

nagyon féltem,mert az utcában nem 1 és nem 2 kutyatámadás volt már emiatt!!! ettől még nem kell elitélni engem... -.-" kösz..

2009. nov. 30. 17:50
 17/23 anonim ***** válasza:
66%
és az nem jutott eszedbe, hogy a kutyatámadás nem normális dolog, fel kell jelenteni a kutya gazdáját, nem az a megoldás, hogy te ugy bünteted a saját kutyád, hogy a kertbe sétáltasd!
2009. nov. 30. 19:08
 18/23 anonim ***** válasza:
59%
sétáltatod:) bocs!
2009. nov. 30. 19:10
 19/23 anonim ***** válasza:
70%
Sok embert megölnek minden nap,autó üti el őket stb.akkor a kérdező nem megy ki soha az utcára?
2009. dec. 1. 14:55
 20/23 anonim ***** válasza:
72%

Te jószagú ég! Ezt komolyan kérdezted? Zárd be magad a szobádba, fújj be egyfajta ilatosítót, és kérd mindennap ugyanazt a napi ritmust, és maradj így legalább egy hétig. Ugye, nem lenne jó? A kutyád ugyanazt érzi, és borzasztóan unatkozik. Több, mint valószínű, hogy el fog hízni, depressziós lesz, ingerlékeny és ideggyenge, mert nem ismeri meg a körülötte lévő világot. Aztán ha egyszer mégis kiviszitek, akkor úgy fog félni, hogy ha akarod se tudod sétáltatni.

Mint előttem jópáran leírták, szüksége van egy kutyának a lehető legtöbb szagot megimerni, megismerni embereket, állatokat, más kutyákat, hangokat, ízeket, színeket, alakokat, érzéseket. Egy kutyának nem csak ti kelletek. Kell neki az önfeledt játék a szabadban. A szagminta a szomszéd beagle-ről, a következő utcában lévő házban lakó macskának a szaga, a buszok, szirénák, emberek zajongásának hangja, kutyatársakkal a játék, egy kis ásás a vakondtúrásban, más kutyák jelölésének a szaga, a járdán kopogó körmök hangja, az autókkal való szocalizáció( hogy ne féljen az autóktól), az emberekkel való szocializáció, a kutyákkal való, a buszokkal való...stb, stb. És ezt te nem tudod neki megadni.

Mi is ilyen környéken lakunk, nekem border collie-m van, és többször támadtak már ránk kutyák. Két dolog kell: kutyariasztó spray, amit lehet venni, és/vagy a biztonság kedvéért egy összesukhatós bicska. Nálam is mindig van, bár sosem használtam, és remélem, nem is kell. Menj ki bártan, és ha jön egy kutya, akkor nem kell visszarohanni a házba, hanem várd meg, hogy egyáltalán barátságos-e vagy nem. Lehet, hogy csak játszani akar. Ennyi a titka, egy kutyát nem ítélhetsz örökös bezártságra.

2009. dec. 1. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!