TK-s kutyákat el lehet adni ivartalanítási köteleséggel az adásvételi szerződésbe beleírva 1 éves koráig még kiderül alkalmas-e a vérvonal tovább vitelére vagy nem?
Én eddig azt hittem a legtermészetesebb dolog, hogy hobby célra csak ivartalanítási kötelezettséggel adnak el kutyát. A mi szerződésünk pl úgy szól, hogyha 1 éves koráig nem ivartalaníttatom a porontyot, még büntit is kell fizetnem a tenyésztőnek.
Úgy tűnik egy álomvilágban éltem... :O
Elsiklottatok a kérdés lényegén.
" 1 éves koráig még kiderül alkalmas-e a vérvonal tovább vitelére vagy nem? "
A kérdező meg akarja várni, hogy 1 évesen hátha lesz valamelyik eladott kiemelkedő egyed. Azt tuti nem akarná ivartalaníttatni.
8 hetesen nem fogom ivartalaníttatni egyik kölyköt sem.
Egyébként meg fordult már elő olyan, hogy a hobbyra eladott kutyánál én kértem, hogy ne ivartalanítsák, mert a testvérét, aki társtulajdonban maradt ellopták és szerettem volna a vonalat megtartani.
Nálunk eddig minden gazdi betartotta és utána megkapták az eredeti törzskönyvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!