Van itt olyan, akinek a kutyája későn lett szobatiszta?
Kb. 6,5 hónapos nagytestű keverékem van. Több mint 2 hónapja hoztam haza. Elmondom mit csinálok, kérlek javítsatok ki, ha én rontok el valamit. Leviszem kb. 2-3 óránként minimum egy pisire. De napi 3-4 órát simán lent vagyunk több kutyával, főleg most a jó időben. Alvás, játék, kaja, vagy valami izgalmas újdonság után mindig leviszem. Nem szidtam le sosem, akkor sem ha rajtakaptam, hogy bepisilt. A pisi mennyiség is elkeserítő, de éjszaka bekakil, pedig este 11 körül még leviszem, akkor is kakil, és hajnali 5 körül elmegyünk a futtatóra is. Délelőtt 6-7 órát van egyedül, de van, hogy ez is kevesebb. Mindig ugyanabban az időben viszem le. Kutyapelenka nem volt, direkt nem szoktattam rá, nem vagyok az átmeneti megoldások híve, pláne, ha egy élőlényről van szó. Napi 3x kap enni egyébként, jó minőségű tápot, illetve húst, zöldséget. Harmadik nagytestű kutyám egyébként, az elődjei ilyen idősen már szinte teljesen szobatiszták voltak.
Már voltunk dokinál, megnézte, teljesen egészséges, majd kicsattan. Nem értem mit rontok el, kérlek segítsetek:( Olvastam azt, hogy érdemes elvenni éjszakára tőle a vizet. Erről mit gondoltok?
Csak a lényeget hagytam ki. Amikor lent végzi el a dolgát, természetesen dícséret, örömtánc (mi csak pisitáncnak hívjuk), jutalomfalat.
És minden másban nagyon ügyes. Mindenki dícséri, én is nagyon büszke vagyok rá. Már teljesen visszahívható, bármit kérek, megteszi azonnal, nagyon szófogadó.
Köszönöm! Ecettel takarítok, mosok fel.
Olvasva a válaszokat, bevallom, nagyon tanácstalan vagyok már. A korabeliek, akikkel közösen sétálunk, már mind szobatiszták voltak egy hónappal ezelőtt. Igazából az a legnagyobb bajom, hogy nem jelez. Oké, a kakinál szaglászik, forgolódik, akkor rohanunk is le. De a pisinél feláll, elmegy a helyétől a legmesszebbre és becsurgat. Semmi előjele nincs:(
Egy időben megette a kakit. Ha rászólok, és megint elkezdi megenni, mit tehetek? Akárhonnan nézem, ez egy zsákutca. Tudja, hogy rosszat csinál, mégis, ha nem vagyok ott megeszi. Egyedül akkor tudnám rajtakapni, ha megengedem, hogy bekakiljon, de az meg ugye olyan az ő szemében, hogy egyszer leszúrom érte, aztán engedem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!