Van egy 9 hetes husky-m nagyon szép meg minden de ismerőseim azt mondták nem fajtatiszta mert barna a szeme. Lehet hogy átvátertek?
ez a dolog azért sántít, mert szerintem egy tenyésztő, ilyen 0 tudással nem adna neked egy olyan fajtát, amire ő az életét áldozta. Valamint, ha szétnéztél volna a hazai kennelek között, akkor láttad volna, hogy a hazai huskyk zöme barna szemű. Nincs köze a fajta tisztaságának a szem színéhez. Még ilyet...
A barátaidnak meg mondd meg, hogy akkor szóljanak hozzá egy témához, ha tudnak is róla valamit, én se égetem magam, hogy hozzászólok pl a kvantum fizikához, amikor azt se tudom, hogy mi az.
1:Olvasd el a fajta standartot és megtudod : Szemek: Mandulavágásúak, egymástól közepes távolságra állnak és kissé ferdék. A tekintet élénk, de barátságos; érdeklődő vagy egyenesen csintalan. A szemek színe kék vagy barna, a kevert színű (az egyik barna, a másik kék) szem elfogadható.
Hibák - túl ferde szemek; túlságosan közel álló szemek.
2: Hiába, hogy a szüleinek volt TK-ja mivel a tiédnek nincs attól csak keverék, nem fajtAtiszta, hanem faJtiszta, tehát csak kutya, de nem husky.
Szerintem ez korrekt hozzáállás volt a tenyésztőtől, simán hihetőnek tartom az esetet. Egy ilyen sérült kölyköt nem vesz meg senki pénzért, így érthető hogy ingyen volt, és felelős tenyésztőre utal, hogy csak ivartalanítás után adja a törzskönyvet. De egyszerűen ellenőrizheted is, ha láttad a szülők törzskönyvét, akkor tudhatod a kennelnevet és simán utánanézhetsz.
Az emberek meg hülyék és félismereteik vannak. Sokakban él egy kép egy fajtáról, és el sem tudják képzelni, hogy más is lehet. A németjuhász az rajzos, a dalmata fekete pöttyös a husky meg kékszemű. Láttam a tévében, ezért így van és pont :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!