Miért kergeti a farkát?
Lehet idegrendszeri probléma vagy valamilyen pszichés trauma. Mindenképpen tenni kell valamit!
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__446536-miert-..
Ebben a kérdésben én ajánlottam Jan Fennell könyvét, olvasd el Te is!
Köszönöm szépen a válaszokat, ez a fenéken csúszkálás nagyon jellemző a kutyámra, mindenképp elviszem dokihoz.
Szegény kutya nem tudja mondani, hogy mi baja van, csak kínlódik. Én hülye meg nem kapcsolok hamarabb, hogy valami gond lehet. Amúgy egy nagyon életvidám kutya, rengeteget foglalkozom vele, na meg Ő is velem.... :))
Ha sokat szánkázik, és amúgy jó kedvű, vidám, sokat foglalkozol vele, akkor ez bűzmirigy probléma lesz. Vidd el dokihoz, ő kinyomja, ha súlyos, akkor ad rá gyógyszert vagy szurit (antibiotikum, gyulladáscsökkentő), és hamar el fog maradni a farok kergetés.
Esetleg az oldalát vagy a fara tájékát nem szokta harapdálni, rágni? Az is tünete a bűzmirigy gyulladásnak.
A bűzmirigy rendes ürülését elősegítheted azzal, hogy heti 1-2x alkalommal adsz neki pl. farhátat, illetve heti 1 nagy csülökcsontot vagy velőscsontot. A csont tömöríti a székletet, a kemény széklet pedig elősegíti a bűzmirigy ürülését (a bűzmirigy váladéka nedvesíti a kakit, hogy ki tudjon csúszni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!