Kuvasz és komondor közül kellene választani, alábbiak szerint?
Volt már több kutyám is, 2 őv fajta, kutyaiskolába is jártunk, szoval kezdőnek nem mondanám magamat semmiképp. Tudom, hogy a kuvasz/komondor nem összehasonlítható a németjuhásszal, boxerrel. De...
Ezek tudatában, ha egy átlagos méretű kertes házba szeretnék tenyésztőtől venni a két fajtából valamelyiket, akkor a kuvasz is szóba jöhet szerintetek? Nehezebb eset, tudom, nagyobb a mozgásigénye. Szoval, adott lenne egy átlagos méretű kertes ház, ahova be is jöhetne a lakásba, nem lenne soha kikötve, járna kutyasuliba és olyan helyen lakunk, ahol nagy területeken lehet sétáltatni, erdő mellett. Szóval rendszeresen lenne sétáltatva és szocializálva is. Valószínű, lenne még más háziállat is a portán, macska, és baromfi is. Tehát feladata az lenne. Ja és egy 6 tagú család mellé jönne. Mindkét fajta tetszik, tudom,hogy a komondornak megfelelőbb lenne a nem túl nagy kert, de a kuvaszt is be lehetne így vállalni?
Hülyék ne írjanak hülyeséget, hozzáértők válasza érdekel. És a "kuvasz megvadul"-c. baromság sem érdekel.
Én elfogult vagyok a komondorral szemben, a kedvenc kutyáim, de nem látom okát, miért ne lehetne kuvaszod.
Egyébként a komondorok, főleg a kanok idős korukra egyáltalán nem könnyű esetek, azokkal is tudni kell bánni.
Mindkét fajta jó megfelelő neveléssel és elhelyezéssel.
A kuvasz temperamentumosabb, inkább egygazdás, nagyobb a mozgásigénye. A komondor nyugodtabb típus, de marconább a kinézete.
Nekem komondoraim vannak, szóval mellettük fogok érvelni. :) Előszőr is nincs sok értelme kutyasuliba járatni. Nem az a típus, ami ül-fekszik-ül-fekszik parancsokat teljesítgeti egész nap. Őrzésre sem kell tanítani a vérében van.
Másodszor, a komondornak is nagy a mozgásigénye. A mieink nem csak heverésznek, hanem sokat játszanak és futnak is, de a portát egy percig sem hagyjá őrizetlenül. (Bocsi hogy ezt írom, de hülyeség, hogy a komondornak megfelelőbb a nem nagy kert. Ilyet még senkitől sem hallottam... Alapvető, hogy a nagytesű kutyáknak sok mozgásra van szükségük.) Volt/van pár komondorom, remélem segítettem egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!