Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajta lenne megfelelő...

Milyen fajta lenne megfelelő számunkra?

Figyelt kérdés
Lakásban élünk Bécsben, havonta egyszer utazunk haza, itthon kertes házunk van. Van egy egy éves kisfiam, illetve a keresztgyermekeim is gyakran vannak nálunk, szóval mindenképp egy gyerekszerető fajtát szeretnénk. Séta és lemozgatás meg lenne oldva, párom mindennap futni jár, és a kicsivel én is sokat sétálok. Nekem a turcsiorru kutyák nagyon tetszenek, főleg a francia bulldog és a mopsz. De azt olvastam, hogy ezek a kutyusok tenyésztőtől vásárolva is kényesek, rengeteg betegségük lehet, jellemző az epilepszia és a szívbetegség. A másik kedvencem a német dog, de erről a fajtáról azt írták, hogy méretéből adódóan nem él sokáig, csak 7-8 évig. Szóval tudnátok ajánlani egy olyan fajtát, amely sokáig él, nem túl kényes, általánosságban az terjedt el róla, hogy jó alaptermészetű (és esetleg turcsi az orra) ?
2013. dec. 31. 09:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Elég nehéz, hogy mindennek megfeleljen :-) Talán egy szépen nevelt spániel, vagy valami juhászkutya lehetne a nyerő. Turcsi orrú kutyákat egyáltalán nem ajánlok, ha a párod futni akar vele. Azok nyugalomban is alig kapnak levegőt.
2013. dec. 31. 09:34
 2/8 anonim ***** válasza:

Az örökbefogadásra nem gondoltatok? Ha nincs célod a leendő kutyával, csak egy társ kell, akit lehet szeretni, akkor érdemes lenne elnéznetek egy menhelyre.

Igaz, nem turcsi orrú, de esetleg ő nem keltette fel az érdeklődésed? [link]

Szerintem gyönyörű kutyus :)

Kisgyerek mellé, amíg nem lesz legalább 3 éves amúgy is inkább idősebb (legalább 3 éves) kutyát érdemes beszerezni, mert nem tudsz majd koncentrálni mindkettő tanítására, nevelésére. Megaztán a sérüléseket is megelőzöd.

2013. dec. 31. 09:40
 3/8 anonim ***** válasza:
Shar pei? Egyetlen szépséghiba hogy a futásban talán nem lenne benne.
2013. dec. 31. 10:16
 4/8 anonim ***** válasza:

Kettes: ez a kutya nagyon cuki, de abszolút nem olyan helyre van szüksége, mint a kérdezőé, és ezt te is beláthattad volna, ha elolvastad volna a leírást és nem csak random nézegeted a képeket...

Pont így nem szabad kutyát választani! Oké, hogy külsőre megfelelőnek tűnik egy kutya, de az még fontosabb, hogy milyen típus, milyen az energiája, hogy Cesart idézzem :D (amúgy nem vagyok fanja, csak most ez jutott eszembe)

2013. dec. 31. 10:59
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha futtatni szeretnétek, akkor semmiképp nem ajánlom a mopszot és hasonló társait, meg ezek a fajták annyira túl vannak tenyésztve, hogy én senkinek nem tudnám jó szívvel ajánlani. Ha tényleg sokat mozgatnátok, akkor egy kevésbé domináns természetű német boxer jó választás lehet, imádják a gyerekeket, nem túl nagy méretűek és talán nincsen annyira elrontva, mint a bulldogok, viszont arra fel kell készülni, hogy zömében elég pörgősek.

Vagy ajánlanám a klasszikus családi kutyákat, mint labrador, golden retriever, spánielek, magyar vizsla, ők sokkal könnyebben kezelhetőek és finomabban viselkednek a gyerekekkel.

2013. dec. 31. 12:00
 6/8 anonim ***** válasza:
Egy jó tenyésztőtől származó boxert javaslok. Szeret futni, turcsiorrú, szereti a gyerekeket. Érdemes utánaolvasni mindenképp a kutyanevelésnek, de ez minden fajtánál igaz. Ha esetleg valahogy belefér a gyerek mellett a kutyaovi, kutyasuli, az sokat segítene. Sok sikert!
2013. dec. 31. 12:06
 7/8 A kérdező kommentje:
Jajj, nagyon szépen köszönöm :) mindjárt utána nézek a boxernek :) természetesen az örökbefogadástól sem vagyunk elzárkózva. Futtatni nem mindenáron szeretnénk, azt azért gondoltam beleírni, hogy ha esetleg egy olyan fajtát ajánlanátok, aminek nagy a mozgásigénye, azt is meg tudjuk oldani :)
2013. dec. 31. 13:04
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem a spániel jutott eszembe (amerika vagy angol cocker spániel, de a springer spániel is jó). Ezek a kutyák nem túl nagyok, vagyis gyerekek mellé ideális, nagy a játszókedve, kedves és jó természetű, illetve imád mozogni. :)
2013. dec. 31. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!