Ha játszik a kutyátok egy másikkal, és az amúgy jó fej gazdi elkezd hülyeségeket beszélni a kutyázással kapcsolatban felvilágosítjátok, vagy nem mentek bele vitába?
Számtalanszor, sőt mondhatni naponta előfordul:
"Pedigree-vel etetem, mert a legjobbat akarom neki!"
"6 hetes kora óta nálam van!"
"Nem fogom ivartalanítani, mert nem kínzom ezzel!"
"FAJTISZTA kutya, bár nincs törzskönyve de látszik rajta,nem?"
"Hát 2X fél órát lent vagyunk egy nap!"
Ilyenkor ti hogy reagáltok? Felvilágosítjátok vagy ráhagyjátok? Én nem szoktam válaszolni semmit, mert úgysem abban a 10 percben-1 órában fogom megvilágosítani, csak néha már annyira a nyelvem hegyén van, hogy ember, miről beszélsz? Aztán mégse mondom ki.
Az az igazság, hogy amikor kezdő az ember és kezd belejönni a dolgokba akkor - főleg jó szándékból és sikerélményeiből fakadóan - hajlamos előadást tartani, hogy szerinte mi a jó dolog.
Viszont ahogy telik az idő rájön, hogy
- idegesítő lehet másoknak osztani az észt
- ha konkrét kérdés érkezik csak akkor válaszolok és csak arra nem tartok történelemórát
- a jó viszony megtartása mindenek előtt.
Ettől persze lehetnek kivételek, de szerintem ez a járható út.
...hát azt képzeld el, amikor én elmesélem hogy a 3 kg-os yorkim nyerset eszik, pl. egy másik apró kutyásnak!
Van olyan, aki azóta is kikerül, mert szerinte fertőz a kuyám (?!?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!