Nekem is yorkshireom van. Én sokkal jobban szeretem a terrierek temperamentumát, a bichonokban nem láttak semmi jellegzetességet. Persze ők is cukik, meg nagyon kedves és jó természete van a többségüknek, de egy terrier az más :)
Szerintem egy yorkshire nevelés szempontjából nagyobb kihívás.
MIRE?
Ezek olyan hülye kérdések,a yorki egy terrier a bolognese meg egy szobakutya,öleb,társasági kutya.
Azon felül,hogy mindkettő bizonyos embereknek "tündi-bündi" teljesen más igényeik vannak,amiket ki kell elégíteni.
A yorki hiába kicsi,kőkemény terrier.Makacs,önfejű,határozottan kell nevelni,ráadásul nem annyiból áll a séta,hogy 1 nap 3x 20 percre lerohansz vele.
Plusz nem mind1 milyen helyről veszi az ember bármelyik kutyát.Olcsó szaporítótól törzskönyv nélkül nagyon megütheted a bokádat.
A törzskönyves kutya,aki egészséges is,az 100 ezertől indul.
Előző leírta a lényeget.
Amit még hozzátennék, anélkül, hogy ismernélek, tényleg csak általánosságokban beszélek: yorkshire terriert ne akarjon venni olyan ember, aki úgy kezdi,hogy: édi, cuki, tökari, szuper,hogy ilyen pci meg hasonló megjegyzések.
Üdv. egy yorki tulajdonos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!