Cavalier king charles spaniel?
Akinek van, lenne olyan szíves és mesélne róla?
Főleg az érdekel, hogy mennyi a mozgásigénye, bírja-e a hosszú sétákat, tartható-e kint, és kell-e nyírni a szőrét.
Köszönöm!
Sajnos elfogult vagyok, de a legszebb fajta, legokosabb fajta. :)
Imádja a hosszú sétákat, de imád a lakásban pihenni.
Amint az előző válaszoló ír, számomra meglepő, mert Angliában valóban sok kutya fertőzött SM-el, de itthon én eddig 2-3 darab kutyáról hallottam, hogy SM-es. Van rá szűrés, itthon is, csak borzasztóan drága, így nem igazán alkalmazzák.
Sajnos a fajtát a szaporításnak köszönhetően elég sok betegség sújtja, de ha megfelelő helyről választasz picit, nem kell aggódnod.
Kedves előző válaszoló, ha nem vagyok túl indiszkrét megírnád, hogy honnan jöttél rá, hogy SM-es a kutyusod,és kik a szülei? Fontos lenne tudni a fajta érdekében is.
Köszönöm szépen!
Van/volt itthon több SM-es cavalier is sajnos. Ahogy sok másik a fajtára jellemző betegséggel rendelkező kutya is. Csak sajnos amíg a "tenyésztők" a pénzt látják a tenyésztés mögött, addig nem is fogják kivonni ezeket a kutyákat a "tenyésztésből", elismerni, hogy valóban betegek... :(
Megírnád, milyen műtétről tudsz, amivel gyógyítható? Mert én még ilyenről nem hallottam.
5-ös tényleg van műtét! Pillanatnyilag úgy tudom Svájcban használt eljárás. Egy drén csövet ültetnek be a nyakszirthez ami elvezeti az agyvizet ezzel csökkenti a nyomást. A műtét ára kb 1,5 milló forint és kb 50%-os eredményt garantálnak. Mo-n nem ismert az eljárás, legalábbis ezt az infót kaptam az orvosoktól. Más gyógymódról nem tudok. Most mi is megoldásokat keresünk amivel csillapítjuk a tüneteket, és meghosszabithatjuk az életét. Ha van bárkinek infója a betegséggel, kezeléssel kapcsolatban szivesen fogadom a tanácsokat ötleteket.
Egy SM beteg cavi gazdája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!