Mi a véleményetek az Akitáról? Családba, gyerek mellé megfelel?
http://www.youtube.com/watch?v=OMvnXbf8Trs
érdemes meg nézni még mielőtt csak rosszakat írnak erről a fajtáról.
Ha még nem mondtál le teljesen az akitáról, akkor mér bátorkodom írni! :)
Nem való!!!
( Viccelek! :D )
Teljesen máshogy működik egy olyan akita aki eleve olyan családba kerül (nyilván kölyökként) ahol van gyerek mint ahol nincs!
Személyes példám: 5 éves voltam amikor hozzánk került egy akita, lány volt (a lány kutyákról tudniillik, hogy eléggé gyerek ellenesek, ha nem olyan családba kerülnek! FIúk inkább érdektelenek ez ügyben!) Szóval éppen egy macskával harcolt, nyilván nagy előnyben! Kb 2 éves volt a kutya, szép nagy volt már. Nem akartam hogy bántsa a cicát, és a magam 5 évével elé rohantam, hogy ne bántsa a cicát..... bevallom (így már utólag) nem éppen a legjobb döntés volt! :D De ezzel csak azt akarom mondani, hogy minden lehetőséget megadtam a kutyának, hogy széttépjen, vagy legalább belém harapjon! Kb 20 centis távolságra sikerült oda futnom. Szüleimnek köszönhetően csak pár másodpercig 'sikerült' de mi az egy felbőszült kutyának?!
A lényeg, hogy mivel tudta jól hogy mi is vagyunk... mármint emberek attól mert kicsik! Ezért egyáltalán nem volt Velem agresszív! Ráadásul egymás szemébe is néztünk, ami tudjuk mit jelent a kutyáknál! :D
Konklúzió csak annyi, hogy ha olyan családba szeretnél Akitát, ahol már eleve van gyerek, akkor megszokja a kutya! A jó nevelés, inkább a többi állat érdekében és az Akita együttműködéséhez muszáj! Embert alapvetően tisztel, vagy legalábbis nem támadja meg, pláne ok nélkül!
Gyerekekkel egy ideig elvan (már ha dögönyözésről van szó, kérdés hogy milyen korosztályú gyerekekről beszélünk). De ha nem tetszik neki valami, akkor csak elmegy. Morgás sem feltétlenül enged meg magának, max egy kis hangot ad. Leugatni viszont semmiképpen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!