Na a helyzet a következő: mamánál van két kutya, az egyik egy 12 éves keverék, a másik egy 4 éves jack russel. A keverék mellet sok kutya volt már de ahogy idősebb lett egyre nehezebben viselte a többit.A jacky kölyökkora óta vele van. Ők egész jól kijönnek, együtt alszanak esznek stb. a lényeg hogy a jacky nagyon ragaszkodik a keverékhez. De most mama meglepetésként szerzett egy 3. kutyát egy tacskót. Uncsimnak hozta el, de neki nem kell és nincs szíve visszavinni. A tacsit utcára tették ismerős fogadta be és így került mamához. Elhanyagolták, sovány és kicsit agresszív is. A mi két kutyánk kiközösíti, nem engedik be a házba, elveszik a kajáját és ketten egyszerre támadják meg (pedig a jacky eddig mindegyik kutyával kijött). Ja és kan kutya, ahogy a jacky is. Az öreg keveréket féltem nehogy valami komolyabb baja lesz a verekedésből, illetve a környéken sok a szuka meg a hatalmi harcok miatt is nem akarom hogy a jackynek is baja legyen. Közben viszont sajnálom a tacsit mert nagyon szeretetéhes és bújós kutya, de mamának nem igazán van rá ideje hogy ezzel foglalkozzon, a többi bántja, éjszaka ugye fázik mert nem mehet be a házba, és enni sem eszik rendesen. Mit csináljak vele? Tudom, hogy az lenne a legjobb neki ha új gazdához kerülne ahol nincs más kutya, de mama nem akarja hogy elvigyék tőle. Arra is gondoltam hogy a másik két kutyát haza hozom de az öreget már nem akarom "bolygatni", illetve amíg nem szükséges nem választanám el a jackytől. Ezért; hogy, mivel szokassam össze őket? Azt vettem észre ha sétálni megyünk akkor nem mennek egymásnak és szépen jönnek 3-an együtt. Mama nem igazán akarja sétáltatni őket, de valahogy rátudom venni. Ez jó lenne elkezdeni az összeszokást? Mamámnak kéne csinálni mert én csak hétvégén megyek hozzá.
Miért nem a tacskót hozod el? Csak úgy maguktól nem fognak összemelegedni.
Ha a mama nem akarja, hogy más gazdája legyen a tacsinak, erősítse meg magát és tegyen róla, hogy ne egyék el tőle az ételt, legyen meleg helye, ahova behúzódhat. Semmivel sincs most jobb sorsa a befogadottnak, mint az utcán volt.
2013. dec. 26. 19:20
2/3 anonim válasza:
Hát itt rengeteg probléma van,nem is tudom hol kezdjem.
A keverék a rangidős ez egyértelmű,a jack behódolt neki,eddig ők ketten voltak 1 falka.Nagymamádat semmibe veszik,téged is.Egyiknek sem írtad le a nemét,pedig az sokat segítene.
Nem hiszem,hogy a mamád akarata és időráfordítása nélkül bármi változna,mivel alapból ő él velük,neki kellene rendet tenni.
A legjobb lenne a tacskónak új gazdát keresni,és nem hozni több kutyát a házhoz.
Ezt értesd meg a mamáddal,mert a tacsi így is szenved.
2013. dec. 26. 20:57
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm. De írtam hogy a tacsi és jacky is kan kutya, a keverék ivartalanított szuka. Én úgy vagyok vele hogy nem is engem kell tisztelniük mert nem velem vannak nap mint nap, hanem mamával. (egyébként a jacky és a keverék hallgatnak rám, csak a tacsi nem és ő kicsit az emberekkel szemben is agresszív, ő egyáltalán nem hallgat senkire) Van meleg helye és most már eszik is rendesen, szépen kezd kikerekedni. A tacsit nem hozhatom haza, mert nem szokott macskákhoz nekünk meg 2 is van és csak a jacky viseli el őket így csak ő jöhetne hozzánk. Arra kéne megoldás hogy ne verekedjenek, és hogyan kezdje mama összeszokatni őket? Különítsük el őket egy időre? És ha később összeengedjük akkor már nem mennének egymásnak?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!