Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy lehet a drótszőrű foxi...

Hogy lehet a drótszőrű foxi szőrét sprődebbé tenni?

Figyelt kérdés
Foxikám imád úszni, és emiatt a szőröcskéje egy kicsit felpuhult a nyáron. Vajon van valami vegyszer, amivel sprődebbé lehet tenni?

2013. dec. 26. 08:35
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
A nyírástól puhul,nem a víztől.
2013. dec. 26. 08:40
 2/18 anonim ***** válasza:
kiállításra vsgy miért?
2013. dec. 26. 09:15
 3/18 A kérdező kommentje:
Nem nyírták másfél éve, mégsem elég sprőd. A kozmetikus mondta, hogy ne úsztassam, de hát kinek van szíve ezt megtagadni tőle a 40 fokban?
2013. dec. 26. 09:27
 4/18 anonim ***** válasza:
Genetika- trimmelés.
2013. dec. 26. 10:25
 5/18 anonim ***** válasza:
Nyírni egyáltalán nem lenne szabad, csak trimmelni. Ha kiállításra viszed akkor egykis étkezési keményitővel tudsz javítani rajza (beporozod, kirázod). Ha meg nem jártok kiállításra (amit sejtek a nyirás miatt), akkor meg hagyd a fenébe ... tuti nem az uszás miatt puhult fel. Szerintem lehet kellene másik kozmetikus ...
2013. dec. 26. 11:21
 6/18 A kérdező kommentje:
Azért volt lenyírva, mert kóbor kutya volt, és totál be volt már rackásodva, azt mondta a kutyamosó csaj, hogy ő azt már nem tudja kibontani, nyírjuk le, aztán majd az új szőrét kezeli. Ez volt másfél éve, a szőr kinőtt, többször trimmelte is már, de azért még nem az az igazi drótszőr, aminek lennie kellene. Majd kipróbálom ezt a keményítős dolgot... Nem a kiállítás miatt, csak hogy a többi foxi ne csúfolja a szőre miatt. :)
2013. dec. 26. 11:27
 7/18 A kérdező kommentje:
Sajnos igaz, nem vagyok elégdett a kozmetikussal sem, de ezt is csak nagy nehezen találtam, a legtöbb a környéken őrült ollócsattogtató, aki egyáltalán nem is vállal trimmelést, csak abból él, hogy öregasszonyok pudlijait letolja a hatos géppel tavaszonta. :-(
2013. dec. 26. 11:29
 8/18 anonim ***** válasza:
Mivel talált kutya, messze nem biztos a tuti foxi. De az sem jellemző,hogy remek szőrminőségű egyedek kölyke kerül utcára. A szőrminőség még tenyésztett egyedeknél is lehet gyengébb az elvártnál. Vasfűrész lappal fésüld. Talán valamit javít.
2013. dec. 26. 11:42
 9/18 A kérdező kommentje:

Biztosíthatlak, hogy meg tudom különböztetni a foxit meg a korcsokat. Foxi találkozón is voltam vele, van összehasonlítási alapom.

Az meglehet, hogy gyári hibás, de nem hinném, hogy bárki emiatt dobná ki a foxiját.

2013. dec. 26. 12:01
 10/18 anonim ***** válasza:
Ha az utcán találtad, akkor nem biztos, hogy fajtatiszta foxi, vagy ha netán mégis az, akkor valószínű nem a legjobb a szőrminősége, ezen sajnos változtatni nem vagy csak kis mértékben lehetséges. Nyilván nem is kiállításra, tenyésztésre szánod, így nem olyan nagy probléma ez. Trimmeljétek továbbra is, a remény hal meg utoljára. Az úsztatás viszont semmit nem változtat a szőrminőségen, nincs értelme ezt megtagadni a kutyától, ha élvezi.
2013. dec. 26. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!