Francia bulldog kutyam ma szült császátmetszéssel. Haza hoztuk a kicsiket, de nem akarja szoptatni őket, kifejezetten támadja őket. Mit tegyek?
Valószínűleg probléma van az anyai ösztönnel.Jó eséllyel nektek kell majd felnevelnetek őket cumiból,ami napi 24 órás elfoglaltság és anyagilag sem lesz kevés a tejpótló.Tehéntejet és kecsketejet ne adjatok nekik,állatpatikában lehet kapni tejpótlót kiskutyáknak,ha az nincs,pótlékként a macskáknak való is megteszi.
A másik módszer,ha az anyakutyát csak szoptatáskor engeditek a kicsikhez szájkosárban(már ha erre a fajtára létezik ilyen)és lefogjátok,míg a kicsik szopnak.
Ez nem jó megoldás.
Remélem tanultatok az esetből és a szukát a kicsik elválasztása után elviszitek ivartalanítani.Amint fentebb írták,mielőtt szaporítani kezdtetek,utána kellett volna nézni.
És ebben mitől vagy olyan biztos?
Nem minden szuka egyforma,van amelyik egyszerűen alkalmatlan az anyaságra.
Elég gáz, ha 2 nap múlva éled fel az anyai ösztön szerencsétlenben. Ahogy magához tér, már kezdi nyalogatni a kölyköket. Csak a piciknek tart tovább az ébredezés az altatásból.
Nálunk egyszer volt császár, rémálmaimban se jöjjön elő újra. Délután 2-kor hoztuk vissza Orbitot a babákkal, ő 5-re már magánál volt, tisztogatta a kölyköket. De a picik még kábák voltak és hiába rakosgattam a cicire, csak nyávogtak. Egész éjjel nem aludtam, óránként próbáltam őket rávenni a szopásra. Fejtem a tejet a szájukba, pakoltam egyesével őket, semmi. Aztán hajnali 4 körül kidőltem és bealudtam. 6-kor síri csendre ébredtem. Egyből az villant be, hogy mint az 5 gyerek éhen halt már. Rájuk néztem, és mindenki békésen szopott.
De az anyjuk egyiket sem támadta. Ott bizony a szukával van baj.
A francnak kell elletni a kutyádat,ha ennyire tájékozott vagy.Plusz gondolom a törzskönyv,meg a tenyészszemle is az álmaimban létezik nálatok,mert a te kutyád bizony nem kapott volna tenyészhető minősítést.
A többiek leírták,mit kell csinálni.Ivartalanítsd a szukát és soha többet ne akarj kölyköket.Bármennyire jó biznisznek tűnik,nem az,csak tönkre vágod az ígyis pocsék állományt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!