Ennyi foglalkozás elegendő lesz egy border collienak?
13. születésnapomra (jövőre) szeretnék egy border colliet. Szuka kutyát szeretnék, mivel az előző is az volt, vele remekül kijöttünk. Kertes házban lakunk, a közelben van rét és erdő is, valamint folyó. Ott az előző kutyánkkal jókat kirándultunk, gondolom ez a borderrel sem lenne máshogy. A kutyaiskolába el tudnám vinni. Majd agilityzni szeretnék vele.
Reggel 45 percet tudnék vele sétálni, és ezután 14 órától sötétedésig séta kutyás barátokkal, játék, tanulás lenne a program. Elég lesz ez neki?
Nekünk is borderunk van.Ez neki maximálisan elég lesz.Én csak show-vonalból kutyát nem tudok ajánlani.Szerintem:
-egy IGAZI border terel
-egy IGAZI husky szánt húz
-egy IGAZI bernáthegyi embereket ment(mivel ez mostanság nem oldható meg,elég ha hegyet mászik)
-egy IGAZI dobi ővzik
Nem értem minek kell show és munkavonal külön.Ez egy nagy marhaság.Ha IGAZI bordert akarsz akkor egy munka vagy egy munka-show kutyát vegyetek.
Ajánj még ilyeneket kedves utolsó,ahogy gimibe megy a kérdező a kutya megeszi a kalapját...
Nyugisabb egyedet válassz,ehhez kérd a tenyésztő segítségét.Csakis kennelből vegyél kutyát!Vagy fajtamentőktől.
Őszintén??? NEM ajánlom!
Indoklás: itt a lakókörnyezetemben is nem egy bordert vettek hasonló korú gyereknek, persze tkv nélkül...a gyerek nyáron még sétáltatta a kölyköt, jártak oviba. Most a sötétben a kertben játszanak vele jó esetben, este apuci sétál vele pórázon 1 órácskát, azt se minden nap, nincs rá ideje...hetente max 3-4 alkalommal tudnak világosban sétálni, ahol el is tudják engedni, kutyasuli se fér bele...
A kutya leamortizálja a kertet, ugat, ás, sétán pörög és őrjöng...TÚL SOK BORDER van már laikus kezekben. Kezdj inkább egy lájtosabb kutyával, mondjuk egy sheltie-vel/skót jucival...aztán ha vele bírsz, jöhet a border :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!