Hanyszor kell fedeztetni egy yorkit, hogy biztos terhes legyen?
Édes Istenem...
Sajnállak. És legfőképp a kutyádat. Akivel nem fogsz tudni mit csinálni, ha valami gond van az ellésnél. És majd írsz ide, mint annyian, hogy "mit csináljak, beszorult a kicsi, agyonnyomta, nem szopik, liheg, hullanak a kicsik, zöldes váladék folyik belőle...."
Figyel a fajtatiszta kutyák tenyésztése nem egyszerű dolog, sok probléma adódhat. Főleg felkészítetlen kutyáknál. Genetikailag nem jól megválasztott párosításnál. Szegény kutya.
Ne legyetek már ilyen okosak!
Azt kérdezte,h elég lesz-e,nem azt h p tenyészt vagy szaporító!!!
K*rvára sokat tudsz,ha ilyen segítőkész vagy!
Válaszolva:Szerintem vigyétek el még egyszer!
Biztos ami biztos alapon!
Te meg okoskodó T*TŰ ID*ÓTA!!K*SSOLJ BE ÉS ÜLJ A SZÁDRA!!R*TARDÁLT!!!!
Nekem nincs kutyám, de 3 ismerősöm is fedeztetett yorkit, ezért elmondom hogy mi lett belőle, hátha segít.
1. lány kutya, egyből teherbe esett, 5 kölyke lett végül
2. lány kutya, egyből teherbe esett, 3 kölyke lett
ugyanez a kutya 1 év múlva újra teherbe esett, 2 kölyke lett, de majdnem belehalt a második szülébe
Mindkét kutyinál az első menzesz után lett meg a párosítás.
3. fiú kutyi, elvitték fedeztetni, pénzért, utána meg jól átvágták őket, mert azt mondták hogy nem lett terhes a kislány közben szült pár kölyköt később.
Ebből levonhatod a pro és kontrát. Mindenképpen megbízható helyre vidd a kutyádat, és szerintem ha nem esik elsőre teherbe, akkor orvosi segítséget kérj. Lhet hogy az időpont nem megfelelő, vagy tényleg nincsenek felkészülve a kutyák. Esetleg nem passzolnak össze vmiben. Vagy megeshet ha fiú kutyád van hogy átvágnak.
menzese a kutyának
terhes kutya
édes istenem ...
rohadjon meg az összes szaporitó ...
Mi yorki lány kutyusunkat kétszer vittük, és vemhes maradt, (lehet egyszer is elég lett volna), nagyon jó volt a kan, akihez vittük, gyakorlott volt (állítólag ez sokat számít, mert tudja mi a dolga, meg több a spermium is). Az is fontos, hogy jókor kell vinni. Ha kb tudod az időt, általában két alkalom elég, két nap eltéréssel.
A vemhességnél nagyon vigyázz, pl nem lépcsőzhet a kutyus, és ha az állatorvosod nem ért a yorkikhoz, jobb lesz, ha keresel egy olyat, aki igen, nekünk is gond volt a szülésnél, nem fértek ki a kicsik (lévén kis testű kutyákról van szó), így császározni kellett, az utolsó pillanatban sikerült, így megmaradtak mindannyian, négy kicsi, anyuci is megúszta egy kis vágással a hasán. A kicsiket mi lélegeztettük szájon át, miután megszülettek. Az első két éjsazaka utána nem aludtam semmit, mert az anyjuk nem foglalkozott velük, miután a szülést átaludta, nem fogadta el őket saját kölykeiként, meg fájdalmai is voltak, így nekünk kellett lefogni, és a cicijére tenni a kicsiket, mikor sírtak. Úgyhogy két éjszaka nem alvás, mire kezdte őket magától etetni, tisztogatni.
Szegényt annyira sajnáltam, nincs az a pénz, amiért még egyszer belemennék, hiába mentek el jó pénzért a törzskönyves kicsik, az anyjuk ,aki a mi szeretett kutyusunk, sokkal többet ér.
Ráadásul a szívem megszakadt, mikor a kicsiket elvitték, mert annyira hozzánk nőttek ezek miatt a problémák miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!