Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van e jobb labas kutya? Csak...

Van e jobb labas kutya? Csak az embernel szamit a jobb meg a bal, mas allatok?

Figyelt kérdés

#jobbkezes #jobb labas allatok
2013. dec. 22. 01:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
11%
Szerinted mégis mire használná jobban az egyik lábát egy kutya, mint a másikat?
2013. dec. 22. 04:19
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Pl "nem értek a lovakhoz" de azt éppen 100% biztosan tudom, hogy lovaknál van jobb lába, meg bal lábas.

Szerintem kutyáknál is van.

Nézd meg úgy, mint a lovaknál. Érd el, hogy álljon egy helyben, ne üljön, és mikor magadhoz hívod, figyeld meg, melyik lábával indul el. Ha ilyen 80-90% -os gyakorisággal mindig 1 bizonyos oldallal indul, akkor az az erősebbik oldala.

Amúgy gyanítom, hogy van. Az én kutyám pl jobb lábbal szeret pacsit adni, a balt ilyenre nem is használja, és nem a tanítás miatt, ő választotta ezt. Amúgy is ügyesebb a jobb első lábával. Pl labdázásnál is.

2013. dec. 22. 04:28
 3/11 Akiteki ***** válasza:
28%
És a lónál miben nyilvánul meg? Jobb patával ad pacsit? :)))))))))
2013. dec. 22. 05:25
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
érdekes kérdés. Megnéztem a mi videonkat, induláskor én bal lábbal indulok, és ő is. most ez lehet véletlen, de szerintem nem lehetetlen, hogy náluk is van ilyen. Azt tudom, hogy pl. apportfelvételnél van amelyik jobbosan vesz fel, van amelyik balosan, biztos, hogy náluk is létezik ilyen dolog.
2013. dec. 22. 06:40
 5/11 zsuzsabazsa ***** válasza:
61%

Biztosan van ilyen, de azt gondolom,hogy jelentősége nincs neki. teljesen mindegy, hogy jobb lábas vagy bal lábas.

Nincs jelentősége.

2013. dec. 22. 10:08
 6/11 anonim ***** válasza:
21%
#3. A név ellopásával tudást nem sikerült szerezned, akiteki nem égeti magát ilyen debil válaszokkal. Ha kérdésed van, tedd fel lovak kategóriában.
2013. dec. 22. 10:48
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Van. Ennek tulajdonképpen nincs nagy jelentősége a mindennapi életben, én is csak azért tudom, mert jártam flyball edzésre. Ott az egyik első dolog, amit megnéznek, hogy a kutya jobbos vagy balos, mert akkor a flyball labdaadagoló gépébe neki oda teszik a labdát (vagy a tanuló gépbe, amin csak ilyen lyukak vannak, a rendes gép nem tudom, milyen). Ezt úgy nézik meg, hogy megfigyelik, a kutya melyik oldalra fordul el, mikor elveszi a labdát a gépből. Szóval flyballnál ez nem mindegy, de nem tudok másik sportot, ahol ennek jelentősége lenne.
2013. dec. 22. 13:12
 8/11 Akiteki ***** válasza:
38%

Mivan? Nem vagyok saját magam?

Ember! Nem lehet kétszer egyazon néven regisztrálni.

Ne hisztériázz, tényleg nem értem, hogy a lónál mit jelent hogy ballábas. Kutyánál sem.

2013. dec. 22. 14:08
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Akiteki: lovaknál a jobb- vagy ballábas (bár ritkán nevezik így) azt jelenti, hogy ahogy az emberek, a lovak is ügyesebbek az egyik oldalukkal, mint a másikkal, tehát minden ló ferde. Ez abban nyilvánul meg, hogy a "jobbik" oldalára a ló könnyebben fordítható, könnyebben meg tud ívben hajolni, az azonos oldali lábával a saját súlyának alálépni, míg a másik oldalára nehezebben fordítható, az azon az oldalon lévő hátulsó láb nehezebben viseli a terhet, így pl. kör lovaglásánál a ló a vállával befelé törekszik, míg a másik irányban befelé. Olyan, mintha egy merev kifi lenne, amit nem lehet a másik irányba meghajlítani. Ezeníkvül az egyenes vonalon mozgó lovat megfigyelve sokszor látni, hogy a hátulsó lábak nem pontosan követik az elülsőket, hanem attól kicsit eltérnek az egyik irányba. Ez például kutyáknál is megfigyeltem már. Míg a lovaknál ezt korrigálni kell, kutyáknál nem hiszem, hogy van jelentősége.
2013. dec. 22. 16:57
 10/11 Akiteki ***** válasza:
Köszönöm, így már érthető.
2013. dec. 22. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!