Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám megevett egy fél...

A kutyám megevett egy fél csomag m&m's-et. Lehet tőle valami baja?

Figyelt kérdés
Törpe uszkár és a kicsi csomagra gondolok. Es kicsit kevesebbet evett meg, mint fél csomag. Lehet komoly baja?

2013. dec. 21. 23:07
 1/9 anonim válasza:
100%
Elvileg a kutyáknak azért nem szabad édességet adni mert a májuk nem birja... Van hogy tényleg nagy következménye van ha a kutyus csokit kap akár el is pusztulhat de van hogy semmi baja nem lesz tőle! Az én kutyusaim szinte csokin nőttek fel és semmi bajuk nincs tőle.. De láttam olyat mikor egy kocka csokitól elpusztult egy szegény kutyus...:( Szerintem figyeld a kutyusod és ha azt látod hogy nincs rendben azonnal vidd el állatorvoshoz..!! De reméljük nem lesz gond:)
2013. dec. 21. 23:15
 2/9 A kérdező kommentje:
köszi a gyors választ! amúgy sajnos nem ez az első alkalom, hogy csokit evett véletlenűl, és akkor nem lett baja szerencsére. igyekszem nem előhagyni a csokikat, mert felmászik az íróasztalomra is érte, de hát van, hogy ott felejtem :(
2013. dec. 21. 23:20
 3/9 anonim ***** válasza:
Mi a farkaskutyámmal kisebb koromban fele-felére megettünk egy egész Smarties-t, szóval szerintem nem lesz semmi baja, bár figyelj rá azért :)
2013. dec. 21. 23:39
 4/9 Akiteki ***** válasza:
55%
Az enyémnek biztosan lenne: napokig fájlalná a fenekét, mert elvertem. :) Nagyon zokon venném, ha elenné előlem.
2013. dec. 22. 00:01
 5/9 anonim ***** válasza:
Dugd le a torkán az ujjad és hánytasd meg.
2013. dec. 22. 00:02
 6/9 anonim ***** válasza:

Na nézzük csak...Hány kiló a kutyus? Ha törpe, akkor gondolom 5 kg körül. Mekkora volt a 'kis' csomag? 48 grammos? Számoljunk a felével, az 28 gramm.

Itt ez a táblázat(lent linkelem), ez alapján az átlag tejcsokitól az 5 kilós kutyádnak a következő tünetei lehetnek:

-48 gramm elfogyasztása esetén hányás és hasmenés

-95 grammnál felgyorsult szívverés

-143 grammnál remegés és rohamok

-239 grammnál esetleges halál

A te kiskutyád bőven a fosós érték alatt fogyasztott. Azz M&M's drazséban meg nem csoki, hanem valami csokira hasonlító gagyi massza van, rajta meg cukormáz... Szerintem nem lesz tőle baja, viszont neked se kéne ilyen sz.arokat enni, ennél sokkal jobb egy magas kakaótartalmú étcsoki, azt viszont a kutyád elől kell sokkal jobban elzárnod, mert az meg rá veszélyesebb.

A táblázat:

[link]

2013. dec. 22. 01:12
 7/9 anonim ***** válasza:
anno a palotai benzinkutnál élt egy nagyon idős kutya. A tulajok váltották egymást, de a kutya mindig maradt:)Szerették az odajárók, néha kapott egy sportszeletet:) Kedves kutya volt nagyon, kb. 18 évesen pusztult el. Ha egészséges a kutyád, ennyitől nem lesz baja, csak ne adj neki rendszeresen.
2013. dec. 22. 06:44
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem lesz baja, de figyeld, ha gond van akkor úgyis jelentkeznek a tünetek. Az más kérdés, hogy én helyreráknám az enyémet ha bármiféla kaját lelopkodna az asztalról :)
2013. dec. 22. 10:11
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! NEm lett semmi baja szerencsére :) hát én is mindig leszidom, de úgy tűnik, mindenképp be kell csuknom a szobaajtómat :D
2013. dec. 22. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!