Befogadnátok így ezt a kutyát?
Border az kisebb testű,mint egy pireneusi:) Viszont ő elég aktív.
A pireneusi nem az a tipikus energiabomba.Ezesetben inkább a pireneusit.
Viszont a borderben ott van az a rengeteg ész,ami nagyon vonzó dolog.Nehéz kérdés.Azt venném magamhoz a kölykök közül amelyik nyugodtabb és bújósabb.
Elsősorban a legjobb döntés az ivartalanítás lenne.
De a kérdésedre válaszolva... Szerintem ne vállald be! Egy belga juhász, főleg ha border is van benne, neki nagyon nagyon kevés lesz az hogy 1-2 hetente meglátogatod és akkor foglalkozol vele. Mind a kettő nagyon munkamániás kutya, meg fog bolondulni, ha nem lesz neki feladat (és ez alatt nem a telekörzést értem) és biztos lehetsz benne, hogy rongálni fog hogy levezesse az energiát.
Nem tudom milyen suliba készülsz, én jártam egyetemre, de hát már az magában elveszi szinte az egész napon, hát akkor még ha dolgozni is akarsz mellette... Meg akkor ott van a tanulás, beadandók megírása (ha kell), terepi gyakorlatok, amik elveszik az egész napodat, és ez csak a suli... Igaz, hogy még távol a szeptember, de egy kutyát 10-15(!!!) évre vesz az ember, nem fél évre, aztán "majd lesz vele valami". Élete végéig gondoskodni kell róla, napi szinten, mert az állattartás felelősséggel jár.
Szóval én azt mondom ne vállald be. Inkább keressetek nekik más gazdit vagy a fajtamentéstől kérjetek segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!