Tegnap kaptam meg a 2hónapos kutyámat. Mindig ugrál ránk, szét akarja szedni a takarómat, harap játékból, mászik fel ránk. Kicsit hiperaktív. (beagle) Mit csináljak vele hogy lenyugodjon? Vagy elmúlik ez ha nagy lesz?
Ha szétszed dolgokat, ez az unalom jele.
Ha harap, kicsit sikíts, ordits egyet, így megérti, hogy fáj.
Ha olyan dolgot csinál, amit nem kéne, pöcköld meg az orrát, de csak akkor, ha rajtakapod, különben nem tudja összekapcsolni azzal, amit csinál, eképpen ne vond meg tőle az ételt, mert akkor se kapcsolja össze amivel csinál.
2 hónapos!Még gyerek!
Nem tudsz semmitsem tenni ellene.Ilyenek a kutyák kiskorukban.Inkább örülnöd kellene hogy játékos mert ha egy 2 hónapos kiskutya nem játszik és nem csinál semmit ott már baj van vagy egy betegségnek a jele lenne.
Szoval még gyerek a kiskutya.Neki szüksége van játékra.Menj el a kutyaboltba és vegyél neki játékokat hogy lefoglalja magát.Amikor az én kutyám is kicsi volt vettem nekik játékokat hogy azzal játszon már 4 éves és még mindig a játékaival játszik :)
Még nagyon pici, sajnos ezekkel a dolgokkal számolni kell! Szerezz be minél több játékot, hogyha nem vagytok otthon legyen min nyamnyognia. Hogyha nagyon megharap (olvastam egy könyvben) guggolj le, neki háttal, hogy éreztesd, hogy "megsértődtél". A fiatalibbak kutyámnál bevált, legalábbis érezte, hogy ezt nem kellett volna. A játékosságot kinövi (ahogy az ember is). Ameddig a kutya nem szobatiszta addig naponta 4-szer, akár 5-ször is meg kell pisiltetni. A kölyökkutyák három óránként ürítenek.
Az én kutyám sem jelezte, hogy neki dolga van, három óránként jártuk a parkot. :) De később már az ajtót fogja kaparni, esetleg odabújik hozzád. Arra figyelj, hogyha nagyon szimatol egy helyen a házban és utána köröz egy keveset, akkor rohanj vele, mert valószínűleg pisilnie/kakilnia kell. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!