Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktassam le a párna...

Hogyan szoktassam le a párna kihúzásról a házából? 5 hónapos tacskó kiskutyánk folyton kihúzza a párnát (akár a vizes udvarra is), aztán bevonul a másik kutya száraz párnájára, így a másik fázik, vagy fekszik a kopasz kutyaólban.

Figyelt kérdés
Sajnálom nagyon az idősebb kutyánkat (Ő is tacskó), mert mindig Ő jár rosszul. Ő sosem csinált ilyet, nagyon rendes kiskutya volt mindig. Igaz, Őt örökbefogadtuk menhelyről 4 hónapos korban, és ki tudja mennyire sérült a lelke az első 4 hónapban, de mindig sugárzott belőle a hála, talán ezért nem volt rossz. A kicsit 2 hónaposan vettük családtól, és abszolút rossz kiskutya! Szóval mit csináljak, hogy ne szedje ki a párnát és ne tépkedje szét a huzatát, meg a párnát is?
2009. nov. 25. 14:08
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Dominancia harc folyik!

Legyél szigorú azzal a kis kutyával, különben a fejetekre nő!

Azért mert ő a kicsi, nem szabad elkényeztetni, neki is tudni kell, hogy mit lehet, és mit nem!

Lehet, hogy az első kutyidat nem kellett nevelni, mert alapvetően jó volt, de a kicsit helyre kell rakni. Minden kiskutya bepróbálkozik, és ha sikerül neki, akkor ő lesz a falkavezér!

Ne hagyd!

2009. nov. 25. 14:24
 2/2 anonim ***** válasza:
60%

Nekem a kutyám azért csinálta azt, mert játszani akart és ezzel akarta a figyelmemet fölhívni magára. Meg unalmában. De mióta van még egy kutyám, leszokott erről. :D Vannak neki kirakva játékok és azzal játszanak. Csináltam nekik egy ócska pokrócból olyan játékokat, hogy levágtam kb. konyharuhányi darabkákat és görcsöket kötöttem rájuk. Ezek a kedvenc játékaik! Húzzák-vonják, pakolásszák őket ide-oda, vagy dobálják maguknak. :D Mióta odaadtam nekik ezeket a rongyokat, nem húzzák ki a pokrócukat a helyükről, ezekkel játszanak. Talán érdemes kipróbálni.

Lehet, hogy az van, amit az első válaszoló írt, de az is lehet, hogy a kicsi ez jó játéknak tekinti. Azért egy 5 hónapos kiskutya még elég szeleburdi, nem biztos, hogy ilyen komoly dominancia harcra kell gyanakodni, mert ehhez még túl kicsi. Persze nem kizárt, de szerintem az igazi rangsorban feljebb jutás később kezdődik el, úgy 8-10 hónapos korban, mikor kezd kamaszodni.

2009. nov. 25. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!