Mikortól lehet anyukájuktól külön hagyni a kölyköket éjszaka fedett meleg helyen?
Elvileg a kölyköket az elejétől nem hagyjuk az anyjuk mellett. Külön vannak infralámpa alatt, csak szopni lesznek 2 óránként visszarakva a szuka mellé, illetve amikor ott ülünk mellette. Így nem nyomhatja össze, így szabályozni lehet hogy a legkisebb, leggyengébb is elég tejet kapjon.
Egész éjszakára akkor hagyhatnád egyedül, ha már éjszaka nem esznek a kölykök, tehát olyan 6 hetes kortól. (Bár én 2 hónapos korukig éjszaka is etetem őket)
A mi kutyáink soha nem nyomták agyon a kölykeiket. Igaz, hogy "csak" keverék kutyák voltak, nem törzskönyvezett fajtatiszták...
Amíg lehetett, az anyjuk mellett hagytuk őket.
Hát nekem még sosem jutott eszembe olyan marhaság, hogy a szuka alól elvegyem a kölyköket. Aki ezt kitalálta, annak csak gratulálni tudok.
Hagyd a szukát szabadon közlekedni az elletőbe és ki, az a legegészségesebb.5hetesen már nem kell hogy a mamát éjszaka is nyúzzák, ilyenkor már külön alhatnak,de ha a mama szeretne bemenni,ne akadályozd meg ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!