Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehetne kezdeményezni...

Hogyan lehetne kezdeményezni a pitbull törvény újra bevezetését?

Figyelt kérdés
Értem én a pitbullosok érveit,de amikor a faluban csavarognak a pitbullok és gyerekeket kergetnek nem hinném,hogy elintézhetnénk azzal,hogy milyen emberszerető kutya a pitbull.
2013. dec. 16. 00:07
1 2 3
 1/27 sippara ***** válasza:
79%
Én meg az idióták szabadságát szeretném korlátozni, azzal nem csak a kutyások gondjai oldódnának meg.
2013. dec. 16. 00:31
 2/27 anonim ***** válasza:
32%

megerdemelnel, 1 orat a 2 kutyammal a kennelbe, elmondom, azonkivul h korbeugralna, semmi nem lenne.

de csak osszad itt, majd beirjuk stafinak, okostojas.

2013. dec. 16. 00:41
 3/27 anonim ***** válasza:
84%

Nem csak a pitbullokkal van gond. A szomszéd utcában, egy relatíve forgalmas út mellett egy kutya rendszeresen rátámad a gyalogosokra meg biciklisekre. Ugyan harapni ténylegesen (még) senkit nem harapott meg, de a forgalomra nézve veszélyes. Elég szűk utca, ráadásul egyik oldalról autók parkolnak, most ha egy biciklisre rátámad, aki ijedtében odébbrántja a kormányt, szerencsétlen esetben a szembe jövő autó alatt köthet ki.

Nekem volt "szerencsém" már szabadjára engedett kutya miatt balesetezni.

Egyébként tudtommal van rá törvény, hogy kutyát csak zárt területen belül lehet tartani. Csak midnenki tojik erre a törvényre...

2013. dec. 16. 00:50
 4/27 anonim ***** válasza:
70%

De sötét vagy barátom... Attól még, mert leírod négyezerszer, hogy pitbull, nem lesznek félelmetesebbek.

Sőt, az összes ilyen "harci" kutya ezerszer barátságosabb és emberszeretőbb, mint a sok pincsi, tacskó, és kiemelném a spánielt, ami az egyik leggenyóbb fajta.

A gazdákat/kutyatartókat kell kötelezni zárt kutyatartásra, nem ördögnek kikiáltani a piteket.

2013. dec. 16. 00:57
 5/27 anonim ***** válasza:
75%
Nem fajtától függ... szerinted egy keverék, vagy németjuhász, vagy akármilyen kutya nem lehet veszélyes, ha rosszul van nevelve és kiengedik? Másrészt meg a kutyáknak több félnivalójuk van a bandázó kölyköktől, mint fordítva, és sokkal több veszély érheti őket kinn az utcán. Szóval itt max idióta gazda törvény kéne, nem pitbull törvény... Értem én, hogy gyökér vagy, de próbálj már meg gondolkodni egy kicsit.
2013. dec. 16. 01:11
 6/27 anonim ***** válasza:
85%

Buta vagy és antiszociális!

Hogy miért? Hát nem azért, mert általánosítasz és a pitbullok ellen vagy nem a csavargó kutyák ellen. Nem azért, mert nem fogod fel, hogy egy kutya sem kerget egy gyereket, ha el akarja kapni, hanem elkapja, legyen az akárki ezen a kerek földön. Mégcsak azért sem, mert nem tudod megnézni a google keresőjében, hogy hogyan lehet egy törvényt hivatalosan megszavaztatni..

HANEM AZÉRT, MERT NEM JELENTED A HATÓSÁGOKNAK A TÉNYT, HOGY EGY KUTYA VESZÉLYEZTETI A KÖZTERÜLETEN TARTÓZKODÓ EMBEREKET!!! Ezzel sima köztörvényes bűnt követsz el és kavarod itt a .... ahelyett, hogy megtennéd az ÁLLAMPOLGÁRI KÖTELESSÉGED és segítenéd a közvetlen környezetedet azzal, hogy odafigyelsz a közbiztonságra ily módon is.

2013. dec. 16. 01:12
 7/27 anonim ***** válasza:
85%
Mostantól ne lehessen autóval közlekedni, mert az veszélyes a gyalogosokra nézve. Meg a többi autóra is. Mindenki tartsa a garázsban, meg a parkolóban addig, amíg el nem rohad.
2013. dec. 16. 01:16
 8/27 anonim ***** válasza:
79%

Én eddig egy olyan pitbullt láttam, akit kerülök, az sem agresszív, csak mindenkit hágna, és a gazdáját nem érdekli. A többi barátságos, játékos kutya volt. Észrevételem szerint nagyobb arányban játékosak, és nyitottak , mint a többi fajta.

Nekem épp ellenkezőleg, azokkal a gyerekekkel van bajom, akik rohangálnak a kutyák elől, direkt trappolva, feltűnősködve, hangoskodva csinálják a műsort, aztán óbégatnak ha utánuk ered egy egy kutya, aki azt hiszi, ez játék lenne. :S

2013. dec. 16. 04:49
 9/27 anonim ***** válasza:
88%

Ja, amúgy én is ezen derültem magamban, hogy ha egy kutya el akar kapni egy gyereket, ami elég valószínűtlen, akkor nincs kergetőzés, hanem másodperc törtrésze alatt elkapja. :D

Előttem írta ezt valaki ha jól emlékszem.

2013. dec. 16. 04:51
 10/27 Platypus ***** válasza:
91%
Ha egy másik faluban kuvaszok csavarognak komondorokkal, akkor tiltassuk be a magyar kutyafajtákat? Talán nem kéne felügyelet nélkül kiengedni a kutyákat az utcára, fajtától függetlenül. Ja és ezt már most is tiltja a törvény, és több lehetőséged is van, hogy lépj ellene. Csak telefonálnod kéne a sintérnek például, és jól begyűjtik akár a szomszédod kutyáit is, ha az utcán vannak, a kedves gazda meg fizethet hogy visszakapja.
2013. dec. 16. 08:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!